Forumet - Försvaret, behöva det?

Försvaret, behöva det?

2789 0 58

Spana också in:


Kudhos: Anslut med nato och bara chilla
Fast anslutning till NATO innebär inte bara att vi får när vi behöver, men att vi kommer behöva ge - i tid och otid. Det är ett stort åtagande att ställa sig till militärt förfogande för andra 24/7 365 dagar om året. Vi bör fråga oss om vi vill bli indragna i allt som NATO håller på med, för rent praktiskt kommer Sverige, vid medlemskap, skriva på kontrakt om att delta i dessa insatser. Då är det bra om vi är klara med och godkänner dessa, innan vi går med. 
Vi behöver ett försvar, ja. Huruvida det är o/tillräckligt vet jag inte.

Kudhos: Nä
island har ingen och klarar sig. Anslut med nato och bara chilla
Vi hade behövt nästan dubbla försvarets budget för att komma upp i en andel på 2% av total BNP vilket är villkor för inträde i NATO.. Sen är det knappast långsiktigt att i princip låta USA subventionera ens försvar.

Jötunheimer: Ja, det ska utökas
I nuläget nej.
Men om 10-20 år kanske. Det var nog ingen som kunde förutspå andra världskriget tio år innan det utbröt. Det är bra att vara förbered.

NATO tycker jag ej vi ska gå med i för jag vill inte att Sverige ska stödja USA och allt fanskap de håller på med.
Frågan om allmänvärnplikt är jag kluven till. Jag kan hålla med båda sidor i frågan. Det är trots allt tvång men det kanske är nödvändigt i längden.
Vi ska ha ett FÖRSVAR så att vi kan skydda oss vid ett eventuellt anfall från annat land. Vi behöver inte åka till andra länder och kriga. Men vi bör inte ha värnplikt då många ungdomar idag vill studera istället för att ligga lumpen och värnplikt skulle kunna förhindra dem till att förverkliga sina drömmar. Och vi ska inte gå med i NATO utan jag tycker bara att vi ska starka vårat FÖRSVAR

Jötunheimer: Ja, det ska utökas
Jag vill ha en värnpliktsarmé av den traditionella typen fast med såväl män som kvinnor
Ser det som en antisegregerande verksamhet när det gäller såväl etnicitet som klass och en viktig grundbult i en alliansfrihet. Sen har jag också ett slags respekt för den del den hade i skapande av det moderna demokratiska samhällskontraktet.

Sedan är jag förstås också medveten om att vi har en neofascistisk regim i Ryssland som uppträder tämligen hotfullt, jag tror att risken för en invasion av Sverige är tämligen jävla as-liten men det finns ett värde i att kunna hävda en självständighet och kunna stå upp mot olika sorters påtryckningar.

Ett yrkesförsvar är bara ett slöseri med miljarder och en avsiktsdeklaration som stipulerar NATO-samarbete och problematiska krigsäventyr där Sverige agerar kolonialpolis och stosstruppe.
Om vi inte hade något försvar, vad i hela världen skulle ett angripande land då anfalla? Slakta den civila befolkningen? Tror att vi i åtminstone europa mer eller mindre tagit avstånd från att vara rövhål av den rangen sedan det historiska exemplet jag inte ens behöver nämna specifikt