Aviseringar
Rensa alla

"Försvinner"


Ämnesstartare

Det är något jag tänkt på senaste tiden, med mig själv. Jag har en tendens att "försvinna" titt som tätt, går ungefär 3 månader tills jag är "utpumpad" och inte orkar med mer socialt. Jag slutar svara folk, har inget med saken att göra att jag är trött på dem, för så är det inte, men det är bara mitt sätt att fungera som person. Men detta är ett problem, mina relationer blir lidande, jag i princip "tappar intresse" att svara, jag kan få snapchats men är inte intresserad av vad som står. Detta är svårt att bryta, det kräver att jag får en bomb med social stimuli (tex att jag kommer till skolan) för då slipper jag koppla bort så mycket och bara "är" i händelsernas centrum. Så här känner jag bara när jag är ensam, periodvis mer periodvis mindre. Vad är felet? Någon som vet?


   
Citera

Har en polare som gör sådär och i bland blir jag lite rädd att vi tappar kontakten faktiskt. Jag vet ärligt inte varför


   
SvaraCitera

alla har väl bra och dåliga perioder. man orkar mindre ibland, så är det bara.


   
SvaraCitera

Det kanske bara är så du fungerar helt enkelt, alla är ju olika och har olika till exempel sociala behov, och en del har behov som är mer annorlunda än andras. Till viss del är nog detta bara något man får acceptera även om det kan kännas jobbigt ibland.

Om du är rädd att detta påverkar dina relationer med vänner och bekanta kanske du ska prata med dem och försöka förklara hur det fungerar för dig och varför du gör som du gör och berätta att du exempelvis inte låter bli att svara ibland för att du tröttnar på att ha kontakt osv. Förhoppningsvis kommer de då att förstå.


   
SvaraCitera
Mua
 Mua

Kan definitivt relatera. Kommer i perioder (ofta!) då jag inte har lust att vara social med någon och stänger av mig. Svara inte på sms, snaps osv. Kan vara i timmar eller i dagar/veckor. Påverkar också mina "relationer" mer så att jag inte kan dejta utan att tappa intresse och samma med att lära känna nya människor då det inte intresserar mig. Men med den relation jag haft och med min bästa kompis har detta funkat då jag får min tid för mig själv och de vetat hur jag är och vart okej med det. Är helt normalt. Själv ska jag prova på att vara lite socialare nu och skaffa fler kompisar en tid och se hur det känns. Kommer troligtvis gå tillbaka till mitt vanliga beteende men kul att prova på och pusha sig lite utan för sin comfort zone


   
SvaraCitera