Forumet - Försvinner förmågan att tänka kritiskt när man blir äldre?

Försvinner förmågan att tänka kritiskt när man blir äldre?

99 0 23
Det är unga som leder kritiken och förändringsvågen i samhället. Unga har alltid varit förändringens symbol, och de äldre har alltid stått för ett bevarande av samhället, och de äldre verkar alltid symbolisera återgången till det gamla.

Varför är det så?

Oavsett om du är kommunist eller anarkokapitalist är oddsen höga att du kommer vara traditionellt liberalkonservativ eller vänster när du blir äldre, och helt överge tidigare ideal.

Hur känns det? [smile]
Anarkandi:

Oavsett om du är kommunist eller anarkokapitalist är oddsen höga att du kommer vara traditionellt liberalkonservativ eller vänster när du blir äldre, och helt överge tidigare ideal.


aheu:

Alltså du är så jävla korkad och gör mig så jävla förbannad.


Det du skriver är ju bara trams och nedvärderande mot vuxna. Jag känner många vuxna som är långt mycket radikalare än dig din jävla muppliberal.

Att färre vuxna organiserar sig stämmer såklart, och det beror på att man antagligen blir mer och mer hopplös ju äldre man blir. Det är bekvämare att inordna sig ju mer beroende du är av dagens samhälle, plus att du inte alls har samma mängd fritid och ork som du hade när du var yngre. Men att folk ger upp sina ideal med åldern är ju bara skitsnack, snarare så att folk inte har möjligheten att organisera sig.

Spana också in:

aheu:

Alltså du är så jävla korkad och gör mig så jävla förbannad.


Visioner:

1337


Bash a Brat:

Det du skriver är ju bara trams och nedvärderande mot vuxna.


Ni beter er som män som inte ser strukturer. Generellt är man mer radikal som ung, och mindre radikal som gammal, jag har försökt läsa igenom det jag sagt flera gånger nu men jag har inte sett någonstans att jag nämnt att det alltid är så

Använde däremot detta ord:
Anarkandi:

är oddsen höga


Hovnarren:

Är du seriös nu, Anarkandi? Jag menar, det är faktiskt oerhört kritiskt att vilja återgå till hur det var förr. Kritik funkar inte bara åt ett håll, liksom. NÄRRUUUU!


Ursäkta, låt oss säga att jag formulerat mig lite fel i rubriken.
Nu generaliserar du nog lite för mycket :P

Visst det finns dem som gärna behåller det som det "alltid" har varit, har det funkat på det sättet under hela ens liv så kommer det att funka resten av livet tänker man väl.

Nytt = farligt enligt dem.

Men jag tror att de flesta är med på förändringar och gärna strider för det, dock gäller det att ha folket på sin sida.Sen behöver ni inte säga att någon är korkad för att den tror att det är så som den tror [zzz] hur förbannade ni än blir
man är dum i huvudet när man är ung kanske? du är bara en liten pojkspoling som tror att du har hittat någon absolut sanning om hur allt hänger ihop och fungerar, som jag sa i en annan tråd, rätt vad det är sitter du där i lunchrummet på volvofabriken och tänker "fy fan vad dum i huvudet jag var när jag var ung, att jag inte förstod att det är så och att det fungerar bättre så för att det är så"
Det är inte idéerna som förändras med åldern utan metoderna. Dels har många vuxna som var radikala lärt sig av erfarenhet att man inte kan förändra samhället i en handvändning genom att springa runt och skrika slagord, och dels har man när man är äldre (som BTA påpekar) oftast betydligt mindre fritid och ork än när man är ung.
Man lär sig med åren att samhället är trögrörligt och jobbar därför på ett annat sätt för att förändra det
Crypto:

Sen behöver ni inte säga att någon är korkad för att den tror att det är så som den tror hur förbannade ni än blir


Jösses, vad människor är anti.

Hovnarren:

Ja, jag föreslår att du härmed slutar använda "förmåga att tänka kritiskt" och progressivitet som synonymer!


Noterar. Jag hoppas att du inte dömer mig alltför hårt.

Lallaren från Ibiza:

Det är inte idéerna som förändras med åldern utan metoderna.


Du har en poäng i vad du säger om metoderna, men oftast förändras ju idéerna också med åldern, man var vänster tills man fick ett jobb och gott ställt, förutsättningarna förändrades och på det sättet förändras också sättet man såg på världen. Var en film om kommunister i norge där alla i partiet tvingades sluta på sina jobb och börja jobba som städare och dylikt för att visa att de var äkta arbetare och inte höll på att förstöra rörelsen.

Crypto:

Men jag tror att de flesta är med på förändringar och gärna strider för det, dock gäller det att ha folket på sin sida.


Ja, ingen kommer kämpa för en idé de inte själva tjänar på.
Anarkandi:

Unga har alltid varit förändringens symbol, och de äldre har alltid stått för ett bevarande av samhället


De unga saknar livserfarenhet och är okunniga och naiva, därför tror de på diverse konstiga politiska idéer. När man blir äldre och lär sig hur människor och samhällen fungerar inser man att man bara var ung och dum och byter till mer upplysta och hållbara ideal.
Galvmeister:

Ju mindre en hund är, ju mer skäller den.

Är väl lite samma med politiska åsikter. Ju längre man är ifrån röstningsålder och vuxenlivet, så kompenseras detta genom fler förändra världen, allt och alla. Och den evigt brinnande lågan av "jag är viktig"


Right on!

Min tränare brukar säga att osäkra killar kompenserar för sin bristande manlighet genom att föra oväsen (slåss, skriker, konstiga åsikter etc)