Forumet - förvirrad och sårad

förvirrad och sårad

846 1 12

Hej jag är en tjej som har många oklara saker för mig. 
jag mår psykiskt inte så bra men visar ofta på glädje fast jag håller på att hå sönder.
har ingen riktig vän jag kan lita på i närheten / i skolan och jag är en social person så det är skit jobbigt. 
jag sa en dag till en av mina klasskompisar att jag mådde skit varpå hon svarade: det gör alla men du har det hyfsat bra i alla fall. inte ens då kunde man få lite stöd nä då var de bara tryck på att andra också mår dåligt. 

känns också som ingen lyssnar på mig, jag har ofta rätt svar på saker och säger dom, varpå mina klasskompisar säger nä aldrig det är fel. SEN HAR JAG RÄTT ÄNDÅ ... så säger jag men snälla börja lita på mig, de säger att de skulle de aldrig göra och fnittrar vidare liksom. 

jag är inte otydlig jag passar bara verkligen inte in. alla är så tysta och försynta jag vill ha skoj och prat. 
varje dag när jag går till skolan blir jag bara ledsnare och ledsnare.

orkar snart inte gå dit, ingen verkar ta till sig att jag mår skit för de andra går på fester ect medan jag inte ens blir bjuden. 
vad ska jag göra? 

två år av mitt liv har varit bra, det var när jag bytte skola. men sedan fick jag lov att byta tillbaka till gymnasiet pga lagar m.m. annars så har jag varit mobbad när jag var liten och alla retades och så. sedan nu fryser dom ut mig ( olika folk dock ) men det måste vara nått med den här kommunen :( 
är i alla fall inte glad, hjälp?

Det verkar som att du har det riktigt jobbigt då du känner att du inte riktigt passar in. Det är dock svårt att hjälpa dig såhär på rak arm då jag inte riktigt förstår exakt vad det är du vill ha hjälp med... Om du nu går på gymnasiet vilket jag förstår det som; kan du inte försöka lära känna folk i andra klasser? Jag upplever personligen att det är mycket lättare att lära känna och umgås med människor i andra klasser på gymnasiet än vad det var i grundskolan. Tumme upp

Det stämmer inte att alla mår skit: många gör det, men det finns gott om lyckliga lyckade människor som inte gör det. Det spelar ingen roll: alla har behov av att utrycka sina känslor eftersom det är så man bearbetar dem. Har du ingen att tala med så går det faktiskt att utrycka dem också genom att skriva ned dem. Det hjälper ibland. Sök reda på folk som är likadana som du via nätet om de inte finns i din omgivning. 

Spana också in:


absentthinking: Det verkar som att du har det riktigt jobbigt då du känner att du inte riktigt passar in. Det är dock svårt att hjälpa dig såhär på rak arm då jag inte riktigt förstår exakt vad det är du vill ha hjälp med... Om du nu går på gymnasiet vilket jag förstår det som; kan du inte försöka lära känna folk i andra klasser? Jag upplever personligen att det är mycket lättare att lära känna och umgås med människor i andra klasser på gymnasiet än vad det var i grundskolan. Tumme upp
jag har vänner i andra klasser men det räcker inte för att jag ska sluta känna mig utanför. jag vill ha hjälp med om det är min nojja eller om det faktiskt är ett problem? jag är så mentalt borta så jag vet knappt ut eller in snart. tack för svar :)

mynona: Det stämmer inte att alla mår skit: många gör det, men det finns gott om lyckliga lyckade människor som inte gör det. Det spelar ingen roll: alla har behov av att utrycka sina känslor eftersom det är så man bearbetar dem. Har du ingen att tala med så går det faktiskt att utrycka dem också genom att skriva ned dem. Det hjälper ibland. Sök reda på folk som är likadana som du via nätet om de inte finns i din omgivning. 
tack för svar, men om jag har vänner på nätet hur skulle de då hjälpa mig i min vardagssituation i skolan?