Forumet - Folk med många vänner generellt sett mer korkade

Folk med många vänner generellt sett mer korkade

3207 0 101
Mitt resonemang är följande:

En korkad person behöver inte vara lika selektiv i sitt urval av vänner, då det nästan alltid finns människor på samma intelligensnivå som personen kan få ett vänskapligt utbyte av i form av kunskap, förståelse osv.

En intelligent person däremot, tycker inte att så många människor är intressanta eftersom de inte har någon ny kunskap (på massa olika plan) att förmedla.

En korkad person kan däremot med fördel vara vän både med folk på både högre och samma intelligensnivå, och ändå roas av vänskapen då den är tillräckligt stimulerande.


Tycker att detta resonemang är logiskt.

Spana också in:

Tilda1988:

En korkad person kan däremot med fördel vara vän både med folk på både högre och samma intelligensnivå, och ändå roas av vänskapen då den är tillräckligt stimulerande.


stämmer in på mig. men jag blir också dissad för att jag egenltigen inte har något att komma med o därmed har jag få vänner istället.

jag kan roas medan den andra ofta tycker att det vi har är "för lite". blir tillslut inte lyssnad på eftersom att folk omkring mig är vana vid att jag inte har något att komma med. ganska hemsk känsla men samtidigt så går den över efter typ 2 sek.
Åtta:

Den gemensamma nämnaren för alla oss som sagt att vi håller med trådskaparen är att ingen av oss har några vänner. [sad]


Problemet är att alla här på UM definierar sig som smarta. [cute] Jag är helt normalbegåvad, ligger nog kring 100 IQ och ganska normal nivå, men jag är ändå väldigt selektiv. [no-no]
Anarkandi:

Problemet är att alla här på UM definierar sig som smarta. [cute]


Mja, kanske. Men jag skulle nog tro att medelintelligensen på UM är aningen högre än nationella medeltalet, även om vissa gärna beter sig som ärkemongon (och vissa är även ärkemongo, givetvis). Dumma människor hänger generellt sett inte på de internetz - annat än på Lunar, Facebook och blogg.se. [rolleyes]
Anarkandi:

Problemet är att alla här på UM definierar sig som smarta


inte jag [no-no]. är normalbegåvad. får väl alltid det average är på IQ test.

men det där fenomenet som du pratar om är tyvärr standard för forum tror jag. flashback är ett hemskt ställe att vara på om man är allergisk mot know-it-all personer :). + att man lätt då blir lite smånojjig för att skriva något där eftersom att folk bara kommer hoppa på en om dom tycker sig se ett fel.
Det är svårt...för en korkad person...i jämförelse en smart...att sätta sig in i en korkad jämförelse en smart...person...vänner. Det jag vill säga...är att...om man inte har många vänner...hur vet man då...att de med vänner är korkade...och inte har något att ge...Jag står för att de utan vänner är rädda för att bli förknippade med oss "korkade" samt fega...att ha många vänner...är inget handikapp..oavsett deras intelligens.