Forumet - Folk utan jobb?

Folk utan jobb?

2911 1 5
Hej.

Kom på att tänka på den här saken eftersom det handlar om Politik. Nu är det såhär att jag inte kan något om Politik utan detta är bara vad jag har sett och hört. Vill gärna höra era åsikter kring detta också. Är det sant att folk som precis har kommit till Sverige inte får några jobb eller? Och andra sidan så är det faktiskt folk som klagar på att de som precis kommit till Sverige tar deras jobb. Vad är anledningen till detta? Varför bråkar de fram och tillbaka om just detta?

Inga kommentarer

Tråden har 5 svar. Sortera efter:
Vet ej, har en som "arbetar" där jag är nu men hon går som praktikant och får inte ett öre för sin arbetsinsats trots att hon gör lika bra arbete som de fastanställda bara det att hon inte kan språket tyvärr.
Tror att språket har mycket med det att göra, det är enklare, mindre missförstånd, mer socialt osv om alla förstår varandra kan jag tro, därför vill nog en hel del att man ska kunna tala svenska språket rätt bra innan man kan arbeta hos dem.
Vet inte varför man bråkar om det. Gör man det?
Vill de ha jobb får de jobb. Det finns massvis. Man får inte vara för bekväm och sikta på bara ett yrke. Ska man ha arbetslivserfarenhet får man kanske börja med något man inte gillar. Inställningsfråga.
Drygt 35 procent av de utrikes födda uppvisar otillräckliga färdigheter inom både läsning och räkning, medan denna siffra för de inrikes födda är ca 5 procent. Enligt utredningens analys av PIAAC-data avseende räkning verkar detta i genomsnitt gälla även högutbildade personer från vanliga invandringsregioner i Mellanöstern och Afrika, vilkas resultat i genomsnitt var lägre än genomsnittsresultaten för lågutbildade inrikes födda och i nivå med lågutbildade från Nordamerika och Västeuropa.

Alltså: Välutbildade invandrare är mindre intelligenta än lågutbildade svenskar. 

Källa: https://archive.fo/gkuLR#selection-191.435-191.767

Spana också in:

Invandrare har generellt svårare att få jobb ja. "dE tAr VåRa JoBb" är mest en rasistisk floskel, som också tillhör en trippelbestraffning om att invandrare inte får jobba, leva på bidrag eller tigga.

https://www.lansstyrelsen.se/stockholm/om-lansstyrelsen-stockholm/pressrum/nyheter/nyheter---stockholm/2018-11-16-tydlig-diskriminering-av-afrosvenskar-pa-svensk-arbetsmarknad.html
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/arbetsgivarna-vill-att-jobbcoacherna-inte-skickar-invandrare
- något somliga här vill förneka.