Forumet - Folkhögskola?

Folkhögskola?

603 1 3
Hej, jag undrar ifall någon har någon erfarenhet av att gå på folkhögskola?

Framför allt om någon gått den allmänna linjen? 

Jag fyller arton nu i Juli och har sökt in till allmän linje och kommit in. Nu velar jag mellan det och gymnasium, där jag kom in på mitt andrahandsval. 

Anledningen till att jag sökte in till folkhögskola är bland annat för att jag hamnat två år efter i skolan då jag varit sjuk i en utmattnings depression. Känner att jag hellre vill gå med jämnåriga till äldre än de som är två år yngre. Ser verkligen inte ner på yngre men vill inte riskera att hamna med osäkra tonåringar som inte ger mig något. (Missförstå mig rätt) Alla är inte sånna. Andra anledningen är för att det inte är inriktat inom ett speciellt yrke vilket yrkesprogrammet jag kom in på gymnasiet är, som jag dessutom är osäker på. 

Vad tyckte du om folkhögskolan? Fördelar, nackdelar? 

Inga kommentarer

Tråden har 3 svar. Sortera efter:
Jag tog folkhögskola direkt efter gymnasiet bara för skoj och det var skoj. Jag ville ha ett schema igen och fördjupa mig i något. Nackdelen var att de olika kurserna bråkade om varandras salar ibland men det var dåligt informerat. Fotostudion tillhörde bara fotostudion på fritiden tillexempel.
Ateljen fick alla gå in i. 

Slutade gå hos arbetsförmedlingen när jag hittade andra handledare.
Jag har gått på folkhögskola i ett år nu. (Trots att jag är minderårig så kunde de göra ett undantagsfall)

Folkhögskola har varit en bra upplevelse för mig. Alla jag har mött har varit trevliga, både elever som lärare, och det har varit en mycket lugnare miljö vilket passar mig väldigt bra. Det är den allmänna linjen som jag går på, och jag tycker absolut att den är adekvat.

Enligt mig är det är ett bra beslut du gör, i fall du väljer folkhögskola. Min uppfattning är att folkhögskolor generellt sett är bättre miljöer för lärande och gemenskap än gymnasieskolor.
Eftersom att du sökte in till ett högskoleförberedande program antar jag du inte vill plugga vidare? För isåfall antar jag gymnasium är bättre.