Forumet - Folkis på annan ort?

Folkis på annan ort?

413 0 25
Någon som vet hur det funkar om jag nu bestämmer mig för att börja i en folkhögsskola på en helt annan ort och tänkt bo på skolan (är 18 år gammal).

Kan ju inte ta studielån ännu och jag/mina föräldrar kan inte betala, så tror inte det är möjligt.. eller har jag missat något? Känner att jag vill komma bort hemifrån och detta vore det perfekta men som jag fattat det går det inte[n]
Frogeater:

Kan ju inte ta studielån ännu och jag/mina föräldrar kan inte betala, så tror inte det är möjligt.. eller har jag missat något?


Du kan inte göra det förrän du är 20 nej.
Såvida du inte går en utbildning på fhsk som motsvarar högskolenivå för jag vet att flera i min klass som var under 20 fick studielån då de gick en sådan utbildning.

Spana också in:

Artie:

du kanske kan få inackorderingstillägg men det kommer antagligen inte täcka hela din hyra på skolan.


Det kanske det gör om han går på min (nu) gamla skola [cute]
Ca 1300kr/mån för hyra
Ca 2000kr/mån för frukost-fika-lunch-fika-middag mån-fre.
Studiebidraget är på ca 2600 (kanske närmare 2700?) Sen om inackorderingstillägget täcker det andra så blir det perfekt, om man nu klarar sig bara på det vill säga :P Vilket man inte gör..
Oj! Tack för alla inlägg =] Gick "snappt".

Det är gymnasiebetygen jag saknar..

Kan ju inte ta studielån föräns nästa år eftersom jag fyller 19 år.

Finns det inget annat sett eller får jag helt enkelt vänta?

Så ända alternativet för mig till hösten antar jag är komvux... tror inte det vore så kul att börja gymnasium med 95:0r

Skit! Fan vet verkligen inte vad jag ska göra just nu..
Knarko:

Studiebidraget är på ca 2600 (kanske närmare 2700?)


det är det definitivt, om man studerar på högskolenivå eller på gymnasienivå och är över 20. om inte så får man samma studiebidrag som vilken gymnasieelev som helst, och det är väl strax över en tusenlapp nu, tror jag.
Jag har inga gymnasiebetyg, ne =/

Jo tror komvux är det blir även om jag alltid har haft en negativ syn på komvux av någon konstig anledning..vet inte varför hatar att jag typ har förstört allt genom att min hela uppväxt har varit kaos+ man får hållit sig isolerad de senaste 1 året typ och är almänt socialt dum osv!.

Undrar hur långt man får lov att pendla för komvux, får nog kolla upp detta..
Frogeater:

Jo tror komvux är det blir även om jag alltid har haft en negativ syn på komvux av någon konstig anledning..vet inte varför hatar att jag typ har förstört allt genom att min hela uppväxt har varit kaos+ man får hållit sig isolerad de senaste 1 året typ och är almänt socialt dum osv!.


Du kan försöka att vara mer social om du går på komvux, lär ju bli roligare då för dig och din syn på komvux kan ändras. Hoppas det går bra för dig vad du än bestämmer dig för!
Hjärtlös:

Måste ha missuppfattat allt..
Han får inte ta lån och hans föräldrar kan inte betala, eller kostar det inte något?


folkhögskolan i sig kostar ju inte för den studerande, däremot brukar det vara en rätt symbolisk terminsavgift som skiljer sig lite från skola till skola. utöver det så är det boende och andra levnadsutgifter, samt studiematerial. vanligen så bekostas detta av exempelvis studielån, arbete eller föräldrar. som alla andra studier, vill säga.

Frogeater:

Vet inte om det är så vanligt om jag skulle pendla till en fhsk?


hur långt bort är den, och erbjuder de någon distansutbildning? du kan ju be om att få din fysiska närvaro reducerad med hänvisning till avstånd, och läsa på distans de dagar som du inte närvarar. folkhögskolor har en tendens att vara rätt flexibla, men det är väl upp till skolan i slutänden.