Forumet - Folklig alkoholism

Folklig alkoholism

1162 0 32
Samtliga i min närhet dricker i min mening alldeles för mycket. Mina vänner befinner sig i varierande stadium mellan att festa 24/7 och att avsluta var dag med en fylla. Min(a) mor, morföräldrar, kusiner samt i princip hela resten av min släkt dricker åtminstone något glas vin/öl/grogg var kväll (i de flesta fall mer) och jag själv är inte direkt något lysande exempel på nykterhet.

Hur ser det ut för er? Är detta vardagliga fylleri något utbrett eller är det en isolerad företeelse? Och vad skall man i sådana fall göra åt det?

Spana också in:

Min farfar skåpdrack, som det så fint heter. Min pappa brukade avsluta arbetsdagarna med några starköl när han var gift, men nu dricker han inte alls. Mina kusiners pappa drack/dricker lite för mycket har det berättats för mig, ej märkt dock. Han håller sig alltså i skinnet på släktträffar. Min morbrors förra fru & mamma till hans barn är en riktig suput hon. Fick i ett fyllesamtal från henne höra att jag och hennes son var den perfekta släktens svarta får. [sad]
Mina vänner, och oftast även jag, brukar festa varje helg, två dagar som standard. Vi kan egentligen supa litet när som helst om det är fest på gång, men det är sällan fest på vardagarna, haha.
På lov brukade vi supa varje dag men nu för tiden är alla alltid bortresta hos släkt och så, så det blir inte lika mycket.

Min mamma dricker flera glas vin om dagen, går hon över till grannarna (mannen smygdricker i källaren och frun smygdricker hos mamma, öh..) eller grannfrun kommer över brukar hon bli litet på lyset. Oftast är hon dock skötsam och blir inte packad när jag är där, vanligtvis. Det har ju hänt och då får man höra ett och annat. [rolleyes]

Min pappa dricker nån/några öl på kvällarna, till maten och så, men ingenting kopiöst eller nåt. Jag bor långt ifrån honom så jag vet inte säkert men gissar på att han inte är typen som sitter hemma och super sig full på en vardag.

Min mosters man är son till en alkoholist så de oroar sig väl för mina kusiner som festar rätt mycket, min kompis pappa är oftast full med sina vänner nästan hela tiden när han är ledig men han är nykter när det är en arbetsdag eller någonting viktigt ska göras och så. Hennes svåger måste ha några groggar varje dag för att typ fungera eller nåt. Mormors ... eh... pojkvän(?) var alkoholist sen dog han.

Min moster och ena morbror söps/slogs respektive söp väldigt mycket i sin ungdom. (Men sen är ju det här Norrland också, höhö.) Och min syster söp varje helg, min svåger söp, slogs och stal och gjorde inbrott. Nu är de dock ansvarsfulla, nyktra föräldrar. Kanske tar en öl till maten ibland typ.

Sen har jag vänner som i princip aldrig super. [cute]
Liebestraum:

Hur ser det ut för er? Är detta vardagliga fylleri något utbrett eller är det en isolerad företeelse? Och vad skall man i sådana fall göra åt det?


Nja. Jag kan ta ett glas eller två om det är någon speciell middag. Sen de få gångerna man är ute (typ 1gång varannan månad) så dricker man kanske lite till.