Forumet - Folkpartiet "likt" Sverigedemokraterna? - Vänsterns "propagandavapen" mot Alliansen?

Folkpartiet "likt" Sverigedemokraterna? - Vänsterns "propagandavapen" mot Alliansen?

1635 0 16
Är det någon fluga som susar på UM och runt om i Sveriges bloggvärld att anklaga FP för att vara mini-SD? FP är ungefär lika långt ifrån SD som V är.

Jag antar att många grundar anklagelserna i vad de själva tycker är Folkpartiets "invandringspolitik" (sen när har burka-förbud i skolan något med invandringspolitik att göra?).

För att lämna burkan ett tag så vill jag påstå att Folkpartiet i stort sett är det enda parti i riksdagen som för en öppen invandringspolitik. Inga andra partier vågar göra det. Enligt Folkpartiet är invandring viktigt, men integration är ännu viktigare. Sverigedemokraterna vill däremot stänga gränserna helt. Var finns likheterna mellan FP och SD här? Öppenhetens politik vilar på demokratisk grund och principen om människors lika värde och lika rättigheter. Sverigedemokraternas syn är däremot byggd på intoleransens grund, inte på den demokratiska.

För att kunna integrera invandrare i samhället MÅSTE man precis som Folkpartiet öppet gör, våga ställa en del krav. Detta är verklighet! Att släppa in invandrare kravlöst vore inte bara kontraproduktivt. Det vore regelrätt korkat.

Det som många är emot när det gäller Folkpartiet är förslaget om att förbjuda burka i skolan. Det ni inte skiljer på mellan FP och SD är att Folkpartiets syfte med detta är att främja öppenheten mellan människor. Det innebär ett hänsynstagande till anspråk på öppenhet i skolmiljön. God kommunikation mellan människor som möts fysiskt underlättas av att man kan ta del av varandras kroppsspråk. Ni som vet vad retorik är för något och vad det innebär borde förstå vad jag menar. Folkpartiet är "utbildningens" parti och det faller tämligen logiskt att de är för en full retorisk förmåga i skolan. Att jämföra detta med Sverigedemokraternas främling- och muslimfientlighet är både DESPERAT och LÖJLIGT.

Förslaget på ett burka-förbud i skolan ifrån Folkpartiet innebär en avvägning av intresset om öppenhet, mot intresset att få bära den klädedräkt man vill. Det har ingenting med främlingsfientlighet att göra. Folkpartiets motiv är något annat än de motiv som Sverigedemokraterna har för sin linje att systematiskt missgynna människor som inte uppfyller deras ställda krav på "svenskhet".

Om man precis som Folkpartiet är emot burka, gör det dem till invandrarfientliga supporters av Sverigedemokraterna? Som jag utvecklade nyss är svaret NEJ, knappast! Frågan om burkan måste hållas isär från frågan om synen på invandring och integration i allmänhet.

Folkpartiet är och kommer förbli långt borta från Sverigedemokraterna och deras hopplock till politik.

Personligen är jag för utvecklingen mot en öppen, fri och gemensam värld där man får röra sig hur man vill och där det inte finns några gränser. Men vägen dit är lång och globaliseringen är en bra början! Vi måste alla bli delaktiga och ta ansvar för alla människors rättigheter över hela världen. Vi är alla skyldiga att hjälpa varandra i en gränslös globaliserad värld. Exempel på detta är de miljarder vi i Sverige satsar på ett fritt och sekulärt Afghanistan. Det må kosta oskyldiga liv och det är tråkigt, men ni som är för "revolution" och förändringar bör vara medvetna om detta. Att hjälpa varandra i en gränslös globaliserad värld är däremot något som Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Sverigedemokraterna inte håller med om.

Enligt mig ska diktaturer av vad slag de må vara - på religiös eller sekulär grund - inte kunna luta sig emot en otidsenlig suveränitetsprincip. Detsamma gäller oss i Europa. Att försöka bygga ett "fort Europa" är lika destruktivt och förlegat, men det är kanske ett nödvändigt ont i början på en gemensam värld?

Slutsats:
Ni som påstår att folkpartister är främlingsfientliga och jämför oss med sverigedemokrater borde plocka ur pinnen som ni har långt upp i ert rektum. Ni tänker verkligen inte längre än näsan räcker och ser inte skillnaderna med syftet och motivet som partierna har.

*edit*

Lite intressant kuriosa:
Dold text: Sverigedemokraterna är närmst besläktade med Miljöpartiet och inte med något annat parti i Riksdagen. Detta framgick redan för cirka tre år sedan efter en genomgång av de två partiernas respektive partiprogramprogram. Se här (om ni inte orkar läsa hela, den är väldigt lång, så läs slutklämmen med likheter och olikheter):

http://www.debattsidan.com/mp-och-sd.pdf
Anklever:

Den enda invandringspolitiska likheten mellan SD och FP är viljan att förbjuda burkor i skolan. Om man bortser från att SD även vill förbjuda burkor på alla offentliga platser, och att motivationen bakom förbudet är olika. [smile]


Det var en väldigt dålig sammanfattning. Har du läst texten?

Burka-förbud i skolan har absolut inget med Folkpartiers invandringspolitik att göra. Det har med deras utbildningspolitik att göra och har ingenting med religion, kultur eller invandring att göra.
När började Folkpartiet kräva språktest? Dold text: Svar: När SD började gå framåt.

När började Folkpartiet prata burkaförbud? Dold text: Svar: När SD började gå framåt.

Fp är högerpopulister, de ser en chans att sno röster från de mer reaktionära leden och då kommer den här typen av förslag. Ja det är skillnad på SD och FP, men de är båda högerpartier och tävlar till viss del om samma väljare.

Spana också in:

Rödingajävel:

När började Folkpartiet kräva språktest?


Rödingajävel:

När började Folkpartiet prata burkaförbud?


Det sorgliga är att du inte ser samband mellan de förslagen och faktumet att Folkpartiet är ett parti som är väldigt mån om svenskars (och invandrares) utbildning och däribland språkkunskaper. Det är ett steg i integrationen.

Burka-förbud i SKOLAN (vilket du missade) är helt enkelt för att öka möjligheten för retoriken. Retorik, kommunikation, kroppsspråk och allt vad det innebär är väldigt viktigt när det gäller utbildning.

Rödingajävel:

Fp är högerpopulister


Precis som Vänsterpartiet, Socialdemokraterna och Miljöpartiet är vänsterpopulister? Speciellt i valtider. Då vankas det gott om valfläsk från båda håll.

Rödingajävel:

Ja det är skillnad på SD och FP, men de är båda högerpartier och tävlar till viss del om samma väljare.


SD består till största del utav låginkomsttagare och tävlar ännu mer med Vänsterpartiet, Sossarna och Miljöpartiet. Det enda som skiljer de partierna rejält åt är invandringspolitiken. Precis som även Folkpartiets invandringspolitik skiljer sig ifrån SDs.

Sverigedemokraterna, som av dig betraktas som ett högerparti, låter ofta mer socialistiska än vad exempelvis Miljöpartiet gör när de pratar om samhällsekonomin, skatter och strukturer. Så nä, SD platsar inte riktigt i högerskalan enligt mig.
Tänk att jag, som är inom gruppen av människor som har blivit, blir och ska fortsätta bli utbildad enbart känner mig spottat på i ansiktet av jannes politik. Bara för jag hade ett fruktansvärt år, rent privat, under tvåan på gymnasiet och skolan låg långt ner på prioriteringslistan så ska det vara svårare och svårare för mig att reda ut det i efterhand - även om jag nu aceat varenda kurs jag läst efteråt.

correct if wrong...
Budolicious:

Tänk att jag, som är inom gruppen av människor som har blivit, blir och ska fortsätta bli utbildad enbart känner mig spottat på i ansiktet av jannes politik.


Av vilken anledning känner du dig spottad på? Du har fortfarande möjlighet till att läsa upp ämnen och att göra högskoleprov ifall du vill fortsätta studera på högre nivå?

Jag tycker att Sverige är väldigt frikostiga vad gäller att läsa upp ämnen än vad andra länder är. För att citera en kanadensisk vän till mig:

"It's totally insane that you are allowed to perform better grades after you have already finished them once"
honolulu:

Utan att gå om kursen menar han då, eller?


Nej, de får enligt honom inte gå om kursen om de redan har ett betyg i den.

På universitetsnivå måste de dessutom betala extra om de misslyckas en tenta och vill göra om den. Det kan dock variera från skola till skola har jag också hört.

Så jag tycker inte att man ska klaga på Sveriges kvoterande.
FP's och SD's politik skiljer sig mycket riktigt ganska mycket från varandra och där dom endast är förenliga i att vilja få till en bättre integrationspolitik. Själv har jag inte märkt av det något vidare, kanske något som Rödingjävel haspar ur sig titt som tätt, men han är ju en tomte och ska inte tas på något större allvar egentligen. Den möjliga förklaringen skulle väl vara den att etablissemanget blir PK-nödiga av sådana uttalanden och rent reflexmässigt försöker man förena dom med något som enligt dom själva är väldigt hemskt. Ungefär som vad man gör med sverigedemokrater där man ständom försöker förknippa dom med nazismen genom det ena tafatta försöket till det andra.
det är ju helt klart ett försök att casha in på dom här strömmingarna som finns och om man likt "liberalen" Björklund ser det som sin mission att få Sveriges skolungdom att marschera i takt och lyda minsta kommando så har man ju kanske lite svårt att veta vad som egentligen är fascism.
Chryseus:

"Ha det värre" är i detta fall en åsiktsfråga. Jag tycker inte att det är "värre" när man faktiskt ges ytterligare en chans att höja sitt betyg.


Nej, det tycker jag att ska vara en självklarhet. Men att säga att "vi ska faktiskt inte klaga då man minsann inte har samma chanser i andra länder" osv är att sträva bakåt och/eller stagnera.
Jag skulle aldrig säga att folkpartiet är som sverigedemokraterna i invandringsfrågan, men de har helt klart likheter vad gäller hur de tror att man kan integrera folk; genom förbud, polisstat och språktest.

Jag måste dock ge folkpartiet cred för att de historiskt sett har varit uttalat emot de främligsfientliga strömningarna. Var ju t.om. en folkpartist som reste sig och gick ut för att han inte ville vara i samma rum som Ny Demokrati.