Forumet - Fortfarande älska?

Fortfarande älska?

516 0 44
Skulle ni fortfarande älska er partner om han eller hon råkat ut för en rejäl olycka, tex att bara ha ett ben, en arm kvar? Jag vet att det låter kanske lite dumt och jag vet att ingen vill att det ska hända, men hur skulle ni reagera på något sådant för det vet jag att ni skulle ha gjort, om ni inte är anders breivik

Spana också in:

Det är en skit svår fråga som man nog inte kan svara på för än det händer.

Men jag tror att jag skulle hålla kvar vid henne och älska henne lika mycket, jag skulle vilja göra det. Vill gärna tro att jag är en gammaldags kille som håller kvar i något jag håller kär, i gott och ont.

.. men man vet aldrig [sad]

Problemet, som jag ser det, skulle nog vara att tjejen förmodligen skulle få kass självkänsla, hennes personlighet skulle bli förändrad och det skulle kanske leda till att man inte är tillsammans med samma tjej som tidigare. Hon skulle oroa sig eller kanske rent av vilja att jag skulle träffa en annan, starta onödiga bråk.

Hade jag blivit handikapad eller något hade jag nog helt ärligt försökt bli av med min kärlek, för att jag vill att hon ska få något bättre.. men de ligger nog i min redan kassa självkänsla [blush]
Nickeloadian:

Skulle ni fortfarande älska er partner om han eller hon råkat ut för en rejäl olycka, tex att bara ha ett ben, en arm kvar? Jag


om det var såh´är tror jag ej att det hade påverkar våran relation så drastisk mer än att man måste visa att man gör allt för den och ej tycker att det är jobbigt och så.

däremot om det skulle satt sig i hjärnan och personen skulle bli skadadd på det sättet, typ helt perosnlighetsförändrad och inte ens komma ihåg vad jag heter, är det en annan sak. så kanske man skulle vinkla relationen så att det ej blir en kärleksrelation typ.

men sånt är ändå rätt svårt att svara på
Då kärleken inte sitter i personens arm eller ben så tror jag nog att alla som älskade sin partner på riktigt inte skulle sluta med det då. [crazy]
Däremot så skulle ju livet förändras och man skulle behöva hjälpa sin partner med en massa saker som man inte behövde förut och det kan nog påverka förhållandet negativt om någon av parterna inte pallar att nu vara vårdare och vårdtagare.
Omständigheterna kring olyckan kanske får känslorna att förändras, men jag tror knappast att det enbart skulle bero på avsaknaden av en arm eller ett ben, utan kanske en kombination av det och hur livet sedan artar sig. Traumat i att vara med om en svår olycka och att förlora en kroppsdel kan ibland förändra personen psykiskt och man upptäcker att människan inte längre är den man älskat och det helt enkelt inte går att kompensera.
isola:

Hur skulle de kunna göra det? :S


Pga det jag skrev, att man kan förändras psykiskt. Känner några som blivit helt underliga efter sina olyckor.

isola:

Jaha så. Jag förstod det som att kärleken skulle avta beroende på hur olyckan skett.


Det kan det ju faktiskt göra. Om ens partner skulle tex fylleköra och skada armen så den måste amputeras, kanske man har svårt att älska den personen för vad den gjort, eller om olyckan skördade fler offer. Känslor är svårt, man påverkas väldigt mycket av miljön och omständigheter.
isola:

Jag förstod det som att kärleken skulle avta beroende på hur olyckan skett.


Vägrar tro att de är äkta kärlek i såfall!
Fan jag skulle vara helt förstörd men känslorna skulle inte försvinna för att hon ser annorlunda ut eller är rörelseförhindrad.

Men kan inte svara på hur jag själv skulle reagera på allt med tiden. Kanske att jag tappar känslorna o så, fan.. hatar att tänka på såna här frågor :/