Forumet - Forumindelningen Religion/Etik och Vetenskap/Filosofi

Forumindelningen Religion/Etik och Vetenskap/Filosofi

158 0 9
För mig är denna indelning jättekonstig. Dels så är etik en del av filosofin, dels är det svårt att avgöra vad man skall placera alla trådar som rör pseudovetenskap, ockultism och liknande. De hör egentligen inte hemma i någon av dem, eftersom de inte behöver vara bundna till någon speciell religion. Exempel på svårplacerade trådar är sådana om spöken, eller Dödsgudens tråd om geocentrism.

Mitt förslag är att dela upp det på följande sätt:
Vetenskap/Språk
Religion
Ockultism/Pseudovetenskap/Konspirationsteorier
Filosofi/Etik

EDIT: Råkade klicka skicka för tidigt. Nåväl. Jag tror att dessa forumdelar skulle vara betydligt tydligare, det blir lättare för användarna att skapa trådar i rätt forum, det blir lättare att hitta trådar om det man är intresserad av, och det blir lättare för oss att moderera. Dessutom gillar jag inte den koppling man gör mellan religion och etik, som att de egentligen skulle vara speciellt nära sammankopplade.
Wickerchair:

Varför ska vetenskap och språk buntas ihop?


Det behöver de väl inte egentligen, men som det är nu är det språk/språkvetenskap, och trodde de flesta trådar där passade bättre under vetenskap. Men nu när jag tittade efter så såg jag att det var många andra trådar där också, har väl bara inte sett dem förut :)

Så vetenskap får bli ett ensamt forum, rätt brett ämne ändå så :)

Spana också in: