Aviseringar
Rensa alla

Fosterhemsplacerad, fyller 18


Ämnesstartare

Hej, nu är det så att jag, sedan ett år tillbaka, är fosterhemsplacerad. Dock fyller jag 18 år nu innan sommaren och jag har fått höra av min soc-tant att jag kanske inte kommer att få bo kvar. Dels eftersom jag är så pass självständig och dels för att jag enbart behövde ett fosterhem eftersom jag inte kunde bo hemma hos min pappa.

Men nu är grejen den att jag kommer att ärva en summa pengar av min bortgångne mamma när jag fyller år. Så om jag inte får bo kvar (vilket jag egentligen inte vill) så kommer jag få skaffa lägenhet. Dock så vill jag ju inte använda de här pengarna överhuvudtaget egentligen, utan spara dem så länge som möjligt. Här kommer kruxet. Om jag vill skaffa lägenhet innan jag har jobb så behöver jag kunna betala hyra, mat och hushållsskit. Och jag kommer troligtvis inte få något bidrag från soc eller kommunen då jag har dessa pengarna liggande. 

Så jag undrar om det finns något sätt att "gå runt" det här och få bidrag ändå? För 1050:- i månaden kommer inte räcka till hyran ens. 


   
Citera

Plocka ut pengarna och typ göm undan dem på ngt konto hos någon bank i ngt annat land, under ngn annans namn. typ. Finns hur många sådana tjänster som helst, vilka man kan lita på är en annan femma dock.. 😉 


   
SvaraCitera

Såvida du inte lägger över dem på någon annans konto så måste du leva på dem, tyvärr. Men det är ju å andra sidan rimligt.


   
SvaraCitera

Du kan som Isola sa föra över dom till någon du litar på som bevarar dom åt dig.


   
SvaraCitera

Hur mycket stålar rör det sig om? Kanske 5 lax eller 150 laxar? För om det vart så att sociala tjänsten haft hand om boning innan och du bara har stålar för ett par få hyresmånader så kan du få "behålla" bidrag för boning och krubb hela tiden. Fast det beror på summan.


   
SvaraCitera

 Värdetransportsrån. Pengar kommer då att behöva investeras i rånarluva, skottsäkerväst, fotanglar, vapen, brandsläckare och en bil värd att elda upp. Men detta kan vara värt det.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Ville inte skriva ut det men det verkar tydligen som viktigt i de flestas ögon.. Jag kommer att få ärva ca 250 tusen allt som allt. Och som jag skrev i en kommentar nyss så har min mamma skrivit i sitt testamente att hon vill att dessa pengarna ska gå till min framtida familj. Alltså hus, barn, bil och allt som innebär med det (kläder, mat, möbler, etc). Det är inte mycket pengar när man räknar på vad det kostar att leva (kan ju inte köpa ett hus av pengarna direkt..

Min mamma dog i cancer när jag var åtta. Hon och jag stod varandra väldigt nära och jag har tänkt att uppfylla hennes önskan. Låter kanske klyschigt men jaa.. 

Jag har ingenting om jag flyttar från min fosterfamilj. Jag har ingen och inget. Bara ett konto med pengar från min mamma som jag inte "får" röra. Och som jag sagt så kommer soc enbart se mitt konto med pengarna och inte bry sig ett skit om vad jag har för planer med dem..


   
SvaraCitera

Klosterhemsplacerad vore bättre. Jesus är vår enda herre, alla andra män är syndabockar. Djävulens horn är heta och röda pulserande, usch akta dig för samlag. Gud närhet är det enda du behöver då blir du frisk och kry. 


   
SvaraCitera