Forumet - fotnoter

fotnoter

1074 0 5
när man ska infoga fotnoter i en uppsats så kommer dom ju i ordning, 1,2,3 osv men jag undrar om man ska börja om på 1 när man byter sida? [confused][blush] för det ser ju lite konstigt ut om man är uppe i typ 38 fotnoter på sista sidan liksom [crazy][crazy]

första gången jag använder mig av detta, hatar word osv

[smile]

Spana också in:

Nej, du skall inte börja om på ett när du byter sida. Sedan behöver man ju inte sätta dit fotnoter för allt som du kommer med.

Det finns inga absoluta regler om hur manskall sätta noter, men det finns dock åsikter som är allmänt omfattande och tjänar som riktmärken.

1. Not sätts efter varje citat. Hänvisningen skall vara exakt och ange den sida där du tagit citeringen.

2. All fakta som inte anses som allmänt känd fakta skall användas med noter. Sen kan man fråga sig vad allmänt känd fakta är, men sådant som t.ex att första världskriget bröt ut sommaren 1914 behöver ej beläggas med not.

3. Finns även en forskningsetisk sida av detta med noter. Noterna skall ange om mansjälv kommit fram till något eller om man tar upp en annan forsakres resultat.

Finns olika system om hur hänvisningarna skall se ut. Finns två internationellt spriddasätt. Nämligen Oxfordsystemet och Harvardsystemet.

Oxfordsystemet är det mest spridda inom humaniora, detta används inom engelskspråkiga länder och även i de flesta nordiska tidskrifter.