Forumet - Fotoforum

Fotoforum

812 0 21
Crypto:

Konst och Grafik


Jaha, fast oftast hamnar ju trådar om kameror och dylikt under Elektronik och Telefoni. Jag anser att det är ett så pass innehållsrikt ämne att det förtjänar ett eget forum.

Crypto:

Du har t.ex tråden Fotoutmaningar på UM där.


Trevligt. [smile]

hemlig:

Foton är också konst.


Absolut, men kameror är ju elektronik.

Spana också in:

Rebecka:

fast oftast hamnar ju trådar om kameror och dylikt under Elektronik och Telefoni.


Det finns en anledning till det. Utrustning i sig diskuteras i Elektronik och Telefoni, medan konstformen diskuteras i Konst och Grafik. Detta på precis samma sätt som ritplattor diskuteras i Elektronik och Telefoni medan digital illustration diskuteras i Konst och Grafik. Foto är inte ett bredare ämne än andra grafiska konstformer.
Åtta:

Foto är inte ett bredare ämne än andra grafiska konstformer.


Det är tillräckligt brett och populärt för att förtjäna ett eget forum. Det skulle således ge mer plats åt andra konstfomer under Konst och Grafik. Jag är övertygad om att det är det ämne som dominerar.
Åtta:

På vilket sätt menar du att andra konstformer inte får plats? Vi har lyckligtvis ingen övre gräns på hur många trådar som kan skapas.


Det var inte så jag menade, utan att det blir lättare att hitta det man söker när forumen är mer specificerade.

My dreams are her:

Tycker vi har tillräckligt många delforum att diskutera saker och ting i.


Tycker snarare att det är onödigt att det finns två forum för datorer men ingen för foto utöver Konst och Grafik.

Hopalong Cassidy:

Vad är det för fel på Konst & Grafik?


Det är inget fel på Konst och Grafik. Jag anser bara att ett fotoforum vore på sin plats. Om jag är ensam om den åsikten så får jag gilla läget.
Åtta:

Det finns en anledning till det. Utrustning i sig diskuteras i Elektronik och Telefoni, medan konstformen diskuteras i Konst och Grafik.


Dock känns det lite missvisande och dåligt om man vill köpa en helt mekanisk kamera, alltså utan elektronik.Yes, yterligare ett sidospår, men den duskutionen skulle nog accepteras att hamna under konst och grafik.
Crypto:

data och tv-spel och sen datorer och it menar hon nog


Fast datorer & IT och dator- och TV-spel är ju två extremt olika forum. [tard] Att slå ihop dem vore som att slå ihop Mat- och inredningsforumen (jag kommer inte ihåg vad de heter) därför att båda kan ha att göra med kök.

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


Ensamvargen:

Dock känns det lite missvisande och dåligt om man vill köpa en helt mekanisk kamera, alltså utan elektronik.Yes, yterligare ett sidospår, men den duskutionen skulle nog accepteras att hamna under konst och grafik.


Mja, jo. Men det är såklart inte stenhårt. Huvudsaken att de inte postas i Önskemål och Synpunkter ([mad]) så är det lugna puckar. Smartast vore det ju dock att posta en sådan tråd i elektronikforumet, då man troligen får bäst svar där.
Rebecka:

På vilket sätt är de extremt olika?


Se Cryptos svar. Har jag en fråga om hockeypuckar så frågar jag inte i ett bilforum, även om bildäck är gjorda av gummi. I spelforumet så diskuterar man själva upplevelsen eller konsten i/av spel, medan i Datorer & IT så kan man fråga om hjälp när man inte får ett spel att fungera. Det är de enda likheterna.