Forumet - Fotograf?

Fotograf?

474 0 20
Har du en vanlig digitalkamera så kan du lära dig att fotografera med den först och främst. Sedan kan du välja en fotografisk inriktning på gymnasiet och lära dig mer om hur du fotograferar där.

Finns många böcker om fotografering och information om det på internet som du redan nu kan titta på.

Sedan är väl inte fotograf det lättaste yrket att få in en fot i. Det gäller att ha kontakter och att ha en unik prägel på sina bilder.
som självlärd tror jag det är betydligt roligare, mindre smärtsamt, och ger mer utveckling att läsa på egenhand. haru ingen kamera än så läs någon av alla böcker på ämnet.

Scott Kelby har skrivit bokserien Digitalfotografi som tar upp fototeknik, det digitala mörkrummet mm. Den är heltäckande och beskriver bra de moment man behövr.

Finns en bokserie från Kodak och Hasselblad kallad "world tour" Denna går väll knappast att få tag i nu mera men skulle du snubbla över den så för allt i världen läs den.

Mitt bästa tips, glöm photoshop och liknande digitalbildsredigerare. För ingen mjukvara i världen kan rädda ögonblicket som den grymma bilden uppenbarade sig i. Då räknas endast det man har i huvudet.

Spana också in:

gå förbi närmsta myrorna och köp en analog kamera med objektiv
lär dig grunderna
om det är kul kan du

*fortsätta
*införskaffa systemkamera
*försöka nå folk genom att ha hemsida//blogg//visa upp bilder på andra sätt såsom att prata med folk på kulturhuset och fråga om du får ställa ut där//skicka in bilder till olika tävlingar och dylikt
*utbilda dig (men utbildning är högst överskattat)
*bli foto-assistent till professionell fotograf

svårighet med att få jobb beror såklart på vad du vill fota
Jag har en kompis som vill bli fotograf. Han har läst media på gymnasiet och satsar nu på att läsa "den fotografiska bilden" på högskolan.

Det är egentligen inte så svårt att bli fotograf. Du behöver ju förstås ha lite formell kompetens (gymnasie/högskola inom fotografi) men mycket går också på hur bra du är i verkligheten på att fotografera.

Kortfattat: Gå utbildning, skaffa dig en kamera, gör ett portfolio och sök jobb.
Manglind:

Det är egentligen inte så svårt att bli fotograf


det kanske ej är svårt att bli, men det är nog desto svårare att bli anställd fotograf...

ont har 1 st släkting som är fotograf
vet att han har utbildning, men vet ej vart+ det var 30-40 år sedan han utbildade sig. han har jobbat på aftonbladet, tagit porträttbilder på kungen osv osv.
har för mig han sa att det var lättare förr. nu tar ofta journalisterna bilderna själva istället för att de har med sig 1 st fotograf osv
disco:

VaD ViLL dU bLi FöR fOtOgRaF?


Det som är mest intressanta ju självfallet resebilder och dylikt men vet inte om det är så vanligt[rolleyes]

Annars så ta bilder för tidningar/byggnader/kändisar/festivaler, inte specifikt jag är intresserad utav förutom att jag att resa runt och ta bilder på platser/folk vilket är min dröm (resefotograf?). Men modellfotograf är inte heller helst ointressant men helt klart mindre än det andra.

Är faktiskt inte så intresserad av att ta bilder på bröllopp.
Farlig:

Annars så ta bilder för tidningar/byggnader/kändisar/festivaler, inte specifikt jag är intresserad utav förutom att jag att resa runt och ta bilder på platser/folk vilket är min dröm (resefotograf?).


Image
nej men det låter kulkul

men som sagt
disco:

gå förbi närmsta myrorna och köp en analog kamera med objektiv
lär dig grunderna


kostar nog inte mer än 300 kr
Farlig:

Är faktiskt inte så intresserad av att ta bilder på bröllopp.


hata bröllopsfotografer
Farlig:

Heh tack! Sa inte riktigt hela sanningen, enda kamera jag har är min Iphone 4, men 5 megapixel ger inte så bra bilder(kass kvalle =)


kvaliteten påverkas inte alls av antalet megapixlar
Farlig:

jag får helt enkelt börja och läsa runt och lära mig.


läsa är tråkigt
läs inte
Farlig:

men 5 megapixel ger inte så bra bilder(kass kvalle =)


Hur många megapixlar kameran har avgör inte om den är dålig eller ej. Det betyder bara hur stor yta du har att fotografera på, du får alltså gå närmre motivet för att få bra bilder.

Att läsa runt om fotografering är en bra början, men jag tror att du lär dig betydligt mer genom att gå ut och experimentera själv.