Forumet - Fråga ang. Systembolaget

Fråga ang. Systembolaget

888 0 37
Idag skulle jag handla lite öl och sprit på systembolaget. Är 21 år, jag hade min 19-årige brorsa med mig. Skulle delvis köpa ut åt honom. Han hjälpte till att bära flaskorna.

Killen i kassan sa att han inte fick sälja till mig eftersom min brorsa bara var 19. Jag tänkte att det var lugnt att han följde med in eftersom yngre ungar och dagisbarn fick vara där. Då undrar jag var gränsen går, hur kommer det säg att vissa får ha med sig 10-åringar medan jag inte får ha med mig en 19-åring?
Amboshed:

Just därför man ska lägga ner Systembolaget. Orka att någon har monopol


nice argumment där.

Hamlet:

Skulle delvis köpa ut åt honom.


Hamlet:

Killen i kassan sa att han inte fick sälja till mig eftersom min brorsa bara var 19.


För att det var uppenbart att du skulle köpa till honom.

Det är skillnad på att ta med sin unge efter dagis och att dra med sin brorsa.

Spana också in:

Hamlet:

Okej, men jag hade ju inte behövt köpa ut åt honom egentligen? Kunde ju bara ha använt honom som hjälpreda till att bära. Han sa att han gick in med farsan och bar förra året och det gick bra.


Men när han tror att det kan ligga till så så får han inte sälja. Grejen när han var med er pappa kan vara att den inte vågade säga till pga åldern.
Liebestraum:

gillar dem inte


Har de någon ansvars bit att göra? Menar, så länge han inte berättade att hans brossa var yngre och att han skulle köpa ut till honom så har dem väl inte rätt att fråga någon om ålder som bara är med som sällskap [tard]. I sådant fall skulle jag bett brossan att gå ut och fråga om han i kassan blev nöjd. Han är ju 21 och får köpa.
Dan_the_ironman:

på krogen är det olagligt för bartendern att sälja till honom om han är för full, om du köper ut kan han supa bäst fan han vill.


Fast, det gäller ju dig också.. Är helt klart för monopolet, men anser definitivt att samma åldersgräns ska gälla på krogen som på systembolaget. Sen om den åldersgränsen är 18 eller 20 år spelar för mig mindre roll.
Sweet Misery:

Fast, det gäller ju dig också..


Jaha, det jag menar är att när man börjar dricka (lagligt) är det bra att det finns en viss koll på drickandet iom att ungdomar lätt super sig åt helvete när de börjar dricka. Att försöka kontrollera deras alkoholkonsumption är däför bara positivt enligt mitt tycke.
Min vän hade alkohol med sig ute på stan, två vakter stoppade henne och frågade om hennes ålder. Hon sa 19 år (hon tänkte inte på att man måste vara 20 för att köpa lulz) och de hällde ut drickan framför henne. Är det inte HEMSKT? Hon fyller fan 20 om ett år och hade kunnat få tag i alkohol hur lätt som helst ändå! Ugh.

Okej om det var en 16-åring men nu är det 19 år vi pratar om.
Edit: värt att poängtera också att det inte var någon starksprit, var lättcider!