Forumet - Fråga Moderaterna

Fråga Moderaterna

843 0 27
Varför kallar ni er ett arbetarparti när ni för samma gamla klasspolitik som alltid? Varför flörtar ni med de mer öppet rasistiska partierna med exempelvis "svenskkontraktet"? Varför kan ni inte ta och kalla er Arbetsköparpartiet, Utsugarnas Intresseparti eller något annat mer ärligt? Hur många mandatperioder till innan ni återinför slaveriet?

Spana också in:

varför vill ni göra om sverige till en kopia av usa?

dazed_and_confused:

Hur kunde ni driva igenom FRA-lagen när den uppenbarligen urholkade meddelarskyddet och de grundläggande mänskliga rättigheterna samt strider mot Europakonventionen, som sedan 1995 har särställning i svensk lag?

AwkwardSilence:

Varför har justitieministern ingen utbildning inom juridik?


Nu kan ju inte jag svara för personen i fråga men enligt Wikipedia läste hon aldrig juridik på högskolenivå... Jag håller med till fullo att det skulle behövas en justitieminister med juridikutbildning. Go Bodström!
Det är konstigt hur man måste vända sig till utländska medier för att få veta vad som händer i Sverige, som till exempel det här:

:

Reinfeldt kritiserar svensk invandringspolitik
Publicerad: 2010-07-12


Annons:
SVERIGE Statsministern Fredrik Reinfeldt erkänner nu att den svenska invandringspolitiken är misslyckad. Reinfeldt intervjuades den 8 juli i finska Verkkouutiset, och bloggaren Merith Wager har nu lagt ut en översättning på sin blogg. Bland annat anser Reinfeldt att Sverige tar emot för många invandrare sett till vårt invånarantal.

- Sverige tar emot fler asylsökande än USA och EU tillsammans. Det är inte en balanserad politik, säger Reinfeldt, och konstaterar att Sverige har mycket att lära av Finland som är betydligt mer restriktiva med sin invandring.

Reinfeldt lägger skulden på tidigare socialdemokratiska regeringar. Men många ser detta som hycklande, med tanke på att de borgerliga har fört en minst lika katastrofal invandringspolitik under deras tid vid makten, med ständigt nya rekordsiffror på antalet anlända invandrare per år.

Vidare menar Reinfeldt att Sverige är för slapphänta när det gäller att återsända asylsökande som fått avslagsbeslut.

- En del får stanna, andra får det inte. Svårigheter uppstår när personer som fått negativa beslut gömmer sig och lever skuggliv, förklarar han.

Reinfeldt motsätter sig också starkt tanken på att människor som fått avslag på sina asylansökningar uppmuntras att stanna kvar i Sverige utan uppehållstillstånd, och påpekar det självklara.

- De som har fått avslag förväntas lämna landet, säger han.

Att Reinfeldt trots dessa uttalanden inte gjort något åt invandringen, med hans fyra år på posten som regeringschef, är något förvånande.


http://nationellidag.se/v​​isa/default.asp?notisID=7451

​​http://meritwager.wordpress.com/2010/07/11/statsminister-fredrik-reinfeldt-sag​er-det-​sjalvklara-de-som-har-fatt-avslag-forvantas-lamna-landet/

​​http://verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=33935:reinfeldt-ruotsilla-opittavaa-suomen-pakolaispolitiikasta&catid=1:politiikka&Itemid=3
justdoit:

Haha själv håller jag på Blåvitt... Men tänkte mer på att Bodström är långt ifrån dålig advokat så han kan det där med den juridiska biten. Dessutom tror jag att han skulle göra jobbet bättre totalt sett än Ask.


Håller på Blåvitt jag med, så kan inte gå med på att det sitter gnagare i regeringen. Men ja, i övrigt håller jag med dig
Varför driver de norska och danska Sossarna/Moderaterna en mer restriktiv invandringspolitik än ni gör? Varför driver exkommunisterna i Socialistiskt Folkeparti i Danmark en mer restriktiv invandringspolitik än ni gör? Ifall ni inte vill samarbeta med Sverigedemokraterna på grund av deras "människosyn" varför samarbetar ni med den Danska regeringen? Och hur gör ni om några år när Siv Jensen blir statsminister i Norge?

Varför kräver de Finska Moderaternas ungdomsförbunds ledare att Finland inte ska vara ett mångkulturellt samhälle samtidigt som det svenska MUF kräver fri invandring samtidigt som vi har en socialdemokratisk välfärdsstat?