Aviseringar
Rensa alla

Fråga Mr A efter hans input och vägledning


Ämnesstartare

saturn:

Lät nästan sött på ett kanske tragiskt vis.

Ja, det var menat på ett sådant sätt också[cute]
Alltså på ett bra sätt


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

saturn:

Hur blir man lättast av med negativa tankar?

Körde denna i dag efter insikt

När jag går ur duschen kommer kyla, kyla relaterar jag till vardag, likaså själva grejen att lämna duschen ... det betyder i regel att nu ska man iväg/göra ngt grått. I dag tänkte jag dock annorlunda: jag ska känna på kylan och se vad det är - jag stod still och lätt den tränga sig genom min hud. Följande sker: jag kommer till insikt att kylan är stark och att den gör mig levande (den står i kontrast till den ljumma temperatur som annars råder), att jag ska vara tacksam som öht kan uppleva denna. Den är en enhet, inte samman med "vardag". Varför oroa mig? Varför tänka "vardag" varje gång jag kliver i duschen? Det är idiotiskt. När jag konfronterat kylan och klätt på mig applicerade jag samma tankesätt på köksutrymmet och: diskade som aldrig förr.

Trött därav edits


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Mow Skwoz:

i

ur


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Mow Skwoz:

När jag konfronterat kylan och klätt på mig applicerade jag samma tankesätt på köksutrymmet och: diskade som aldrig förr.

Du menar alltså att man ska försöka finna något positivt under vanligtvis negativa förhållanden? Känns det inte tillgjort att tvinga fram tankar? Kan ej se det funka på mig tyvärr, kanske missförstår dock.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

saturn:

Du menar alltså att man ska försöka finna något positivt under vanligtvis negativa förhållanden?

Det handlar om små detaljer man kan ändra genom kognitivt tänkande. "Pausa" vad du håller på med och tänk till: vad gör jag och varför gör jag detta? Varför tänker jag så här? Vad i helvete håller jag på med? För att de insikter man når ska kunna genomföras i praktiken krävs dock en betydande dos jävlar anamma - kort och gott: du behöver idiotförklara dig själv. Gör du inte detta är insikterna inte mycket att ha - de flesta av dem har du tänkt hundratals om inte tusentals gånger tidigare.

saturn:

Känns det inte tillgjort att tvinga fram tankar?

Jo, i frånvaro av ovan nämnda energi (jävlar anamma) känns det meningslöst. Det gäller att ta vara på "ruset" när det uppkommer. En progressiv tanke kan utmynna i utökad fysisk energi. "Jag är dum i huvudet som inte har slängt soporna" --> jävlar anamma --> slänger soporna. Det låter banalt men fungerar övertygande.

saturn:

Kan ej se det funka på mig tyvärr, kanske missförstår dock.

Oftast fungerar det inte. [smile]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Mow Skwoz:

du behöver idiotförklara dig själv

Inte nödvändigtvis, men det underlättar.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Bra tråd.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

daisy:

Bra tråd.

Tackar [cute]


   
SvaraCitera