Forumet - fråga om kön

fråga om kön

3871 1 13
Folk är fixerade vid konstiga saker. Att belöna sig själva och ständigt sikta högre/onåbart, vara som de tror alla andra är fast de inte vet varför, synas överallt, vara överallt, uppmärksamhet, uh vet inte. Rätt jobbigt allt.. att vara inlåst och tvingad att bo i ett samhälle med robotar.

Spana också in:

Det handlar ju inte om att vara cool och passa in. Det är ju ofrivilligt att man tvingas passa in. Samhället är uppdelat efter könen och killar och tjejer uppfostras därför olika, och lärs in i en roll, bara pga vilket biologiskt kön de föds med. Detta gör också att de som känner att de inte är födda i rätt kön, måste bryta alla de här normerna för att kunna vara sig själv, vilket är väldigt svårt då man då ses som annorlunda. 

Ett stort problem i samhället att vi fostrar människor in i kön. Det är skit, att vi ska göra skillnad på manligt och kvinnligt, och att man ska få olika förutsättningar beroende på vilket kön man föds i. Och det är också skit att man inte ska kunna bryta de här normerna och vara det kön man känner sig som, eller bara inget kön alls. 
För mig handlar det inte så mkt om att passa in i ett kön, men jag trivs i min kvinnlighet. Trivs i mitt biologiska kön, helt enkelt, men jag försöker inte aktivt att "passa in" i den kvinnliga mallen. Jag funderar inte så mycket över det. Visst, det kanske i grunden har att göra med hur jag lärt mig att en kvinna ska bete sig osv, men jag trivs såhär och ser ingen anledning att göra saker som jag inte vill bara för att gå emot normen.

Har full respekt för människor som går emot normen för att det är det de vill, dock.