Forumet - fråga om kroppen (kalori förbränning)

fråga om kroppen (kalori förbränning)

231 0 15
Hej

det jag undrar över är inget stort problem utan bara vill veta om det alltid kommer vara så och om det är normalt.

jag har använt pulver dryck för att banta och efter en tid har jag märkt att min kropp har börjat bränna mindre kalorier vilket har gjort så att jag måste vara mer noga om vad jag äter och måste motionera mer det gör mig trött.

jag kan säga så här att min kropp blev av med 1000 g kroppsvikt varje gång jag gick och la mig fast nu så gör den bort med bara 600 g.

är det normalt att det är så alltså ska kroppen minska förbrännandet ifall man går ner i vikt?

jag väger 87 och är 185 centimeter lång
jag räknar på detta sättet att t.ex innan jag ska gå och lägga mig så väger jag 88 kg sen på morgonen när jag vaknar väger jag 87kg :D fast nu så är det inte så längre utan om jag är 88 sen lägger mig och vaknar igen på morgonen så väger jag 87,4. jag räknar inte om hur mycket jag går ner under dagen utan på den tid jag sover så jag undrar ifall det är normalt eller inte :D

Spana också in:

TheOutlander:

sen på morgonen när jag vaknar väger jag 87kg :D fast nu så är det inte så längre utan om jag är 88 sen lägger mig och vaknar igen på morgonen så väger jag 87,4. jag räknar inte om hur mycket jag går ner under dagen utan på den tid jag sover så jag undrar ifall det är normalt eller inte :D


man väger ju såklart alltid mindre på morgonen, detta pga att du svettas under natten. väg dig bara samma tid på morgonen istället, och jämför med hur du gått ner sedan morgonen innan.

eftersom att du äter och dricker under dagen så kommer du alltid väga mer på kvällen än du gör på morgonen, så det är ju itne så konstigt^^
TheOutlander:

nej vill bara vara säker för har redan gjort fel med att inte äta mycket för att banta de är därför. vill inte typ kämpa för inget.


problemet med att banta är att du troligtvis kommer gå upp i vikt sen när du slutat banta och går tillbaks till dina normala vanor. då du bara är lite överviktig är det troligtvis betydligt bättre att du lägger om dina vanor istället för att på så vis få ett bestående resultat.