Forumet - Fråga till er som som är ovo-lakto vegetarianer!

Fråga till er som som är ovo-lakto vegetarianer!

1015 1 25
Har gått och lurat lite på en sak angående ovo-lakto vegeterianism. Uppfattningen som jag har fått är att de flesta som tillhör den här kategorin inte vill äta kött för att de får dåligt samvete/mår dåligt av att äta något som de vet har varit en levande varelse. Det kan jag absolut köpa, men är det inte nästan lika dåligt att stödja en industri som tar ifrån mödrar deras barn bara timmar efter födseln eller som tränger ihop stackars hönor i pyttesmå burar och använder som värpmaskiner? 

Min fråga till dig som är ovo-lakto vegetarianer är helt enkelt, hur kommer det sig att du bara har slutat äta kött men inte andra animalier (ex. ägg och mejeriprodukter)?

Spana också in:

ser väl den industrin som i princip lika hemsk som köttindustrin, eller öh de går ju hand i hand med varandra. ursäktar mig på något vis med att exempelvis ost är svårt att byta ut till bra och billiga alternativ. har haft betydligt mer veganska perioder än vad jag är inne i just nu, hoppas på att bättra mig på den fronten. 

ekivok ekvilibrist:
Nej, det finns inga ursäkter för att plåga djur. Antar att du menar att om djuret inte utsatts för onödigt lidande så går det atträttfärdiga, men det är ju precis det som händer i djurindustrin...
Jag menar krav-märkt djurhantering. Det är viss skillnad man kanske anser det onödigt eller moraliskt fel att döda djur men inte att använda dem till att få fram mat så länge det får ett relativt bra liv. Man kanske inte håller med den åsikten men jag ser inte det motsägelsefulla i den åsikten.
djurrättsaspekten är helt irrelevant i förhållande till miljöfrågan.

är osäker på om människan utvecklat symbiotisk artöverskridande empati på riktigt eller om folk som bryr sig om djur bara använder det som stilaccessoar och moraliskt alibi men oavsett vad spelar det ingen roll. vi kommer inte att vara biologiska i framtiden och vi kommer att behöva anpassa oss efter förutsättningar andra jordiska arter inte klarar av. att trycka på djurrätt polariserar mer än det bidrar till konsensus kring frågan. miljön kan alla förnuftigt enas om och det är en autentisk drivkraft för mänskligheten som helhet. djurrätt är ett mysterium i det förflutna, en kuriositet i marginalen. miljön är här och nu och en viktig angelägenhet.

vi bör avveckla slavhandeln med andra arter men det är för vår egen skull, för vår etiska och kognitiva sammanhållning.

obs skriver inte till nån utan bara apropå... försöker reda ut tankar