Forumet - Frågestund: Hur är det att vara stoner?

Frågestund: Hur är det att vara stoner?

3294 0 68
Ja, jag hade tänkt hänga ut mig själv lite och på så sätt kanske upplysa andra om hur det är att vara "stoner", eller dagligrökare av cannabis. Andra som också varit/är stoners kan ju inflika med egna reflektioner och svar, man upplever ju trots allt allting olika.

Jag har i alla fall rökt brass dagligen sen i början av juni ungefär. Åtgången var under sommaren minst 5g om dagen, ibland gick det åt det tredubbla men det är bara för att jag bjuder med mig till alla som vill ha. Nu har jag varit nykter i över ett dygn och planerar att vara så i ett par veckor. Anledningen till uppehållet? Jag vill klarna till lite och se hur det är att vara nykter.

Fyra av med frågor! Hur ofta behövde jag röka, hur mycket behövde jag röka och var jag verkligen tvungen att röka dagligen? Blev inte min tolerans skyhög, medans jag själv inte blev det? Är jag beroende? Osv.

Spana också in:

Hail:

Hur är ruset och är det verkligen värt det?


Ruset varierade en del beroende på vilket röka man fick tag i. Jag handlade vanligt brass av marockanskt ursprung och kvalitén varierade en del, ibland fick man standard men oftast så tycker jag att kvalitén var snäppet bättre, och ibland mycket bättre.
Ruset man upplever är i alla fall ett haschrus, no need to say... Man blir seg, glad, trött, hungrig. Ungefär så. Det är inte alls ett lika påtagligt eller för den delen lika trevligt rus som när man röker måttligt, så en viss del av charmen försvinner ju, men det var aldrig så att det kändes ovärt att röka. Vissa gånger när man bytte sort så var det dock som att vara rookie all over again, man kan alltså bli helbäng även när man har rökt in sig.

Om det var värt det? Som fan. Jag har haft den bästa sommaren i hela mitt liv och jag ångrar inte en enda sekund av det.
Hail:

Samt, varför började du öht?


Att röka så mycket? Eller började öht? Jag började i alla fall att röka lite smått under sommaren '06 men det var inte förrän nu i somras som bruket eskalerade nämnvärt.

Pajasen:

Kan man dö av marihuana avtändning? Tänk om du gör det! [chocked]


Ja, man dör, men det är värt det för när man väl är död så röker man gåsar rullade av Jesus.

Jellybeans:

Är det inte dyrt att dagligt röka cannabis i Sverige?


Jo.

uppenbar:

Fan vad dyrt, dude. Hur klarar du det ekonomiskt?


Jag köpte in större mängder och sålde mindre mängder.

uppenbar:

Men kul att se dig här igen [love]


Tack! Jag har varit ifrån datorer sedan i juni eftersom jag har satsat på IRL-umgänge istället. Men nu är jag aktiv ett tag igen. [smile]

4chan:

Varför använda sig av en sådan "light" drog som inte ger vidare rus om man planerar att bruka droger dagligen ?

Börjar du inte känna att du tröttnar på cb ?


Av just den anledningen! Det är en light drog som inte sabbar en totalt, och jag blev då bäng hundra gånger av hundra då jag rökte. Okej, inne på sjunde spliffen och tredje bongkoppen så blir man ju inte så stekt men det är fortfarande värt det, så.

Jo, det är därför jag klivit på ett uppehåll. [smile]
Unexpected:

Hur försörjer du ditt bruk? Jobb?


Jag har jobbat, men bara den senaste månaden. Jag sålde.

dudin:

och vad kostar det i veckan typ?


Haha, det vill jag inte tänka på. [bigsmile] Jag vet inte. Jag satt bara med en fet bit framför mig och när jag kände för att röka så meckade jag upp så mycket jag ville ha. Jag hade i alla fall alltid röka, så det gick ju tydligen runt ekonomiskt på något jävla vänster. Men säg... Cirka 2-3000 spänn? Låter rimligt.
Mawns:

Chillar du mycket?


Hahahahah... Stenhårt. [wink]
Unexpected:

Bara cb? Odlade själv?


Nej. Nej, jag köpte av en person som sålde större mängder.

massgrav:

Odla själv istället.


Ge mig en kvadratmeter odlingsbart utrymme och jag är igång imorgon. Hade lätt gjort det om jag hade haft möjlighet.

uppenbar:

Awww, langning [love]


Criminals have more fun...

uppenbar:

Har du fått problem med närminnet? Har en kompis som rökte på ganska intensivt under en kortare period och han är lite ... borta ibland. Glömmer lätt saker.


Öh, vad frågade du om igen? Just det, närminnet...

Med andra ord, ja, det har blivit ganska försämrat. Jag har extremt svårt för att tidsbestämma händelser under den här perioden också. Om det var fem eller sju veckor sen fest X, det har jag oftast ingen aning om. Frågar du mig vad jag gjorde på random dag förra veckan så öppnar jag med ett "Ööööh..." följt av några sekunders betänkande, och i bästa fall minns jag, men räkna inte med det.

Stinky_alex:

Vad tror du om potentiella risker/bieffekter etc. med cannabis? Om de finns och vilka de är i så fall. Det här är ju trots allt sättet man utsätter sig för risker med cannabis om det nu finns några.


Alltså det är en alldeles för bred fråga, men med risk för att låta nyfrälst och ignorant så säger jag att riskerna/bieffekterna är helt sjuuuuuuuuuuuuukt små i förhållande till hur jävla mycket jag har rökt. Jag borde fan vara ett kolli om man ska tro Socialstyrelsens version av hur en "haschares" liv ser ut.
Cannabis är enligt mig långt ifrån ofarligt (och långt ifrån farligt) och alla reagerar olika på det. För ett år sedan fick jag helt sjuka ångest- och- sömnproblem när jag rökte 3-5 dagar i veckan, någon enstaka spliff per dag, i bara någon månads tid. Nu har jag dock mått bättre än aldrig förr och ångest känns extremt främmande, det har jag endast upplevt under mephedrone-AT under sommaren. Så gott som, i alla fall.
Minnet blir ju helt kört när man röker mycket, men det spelade verkligen ingen stor roll under sommaren för mig. När jag började jobba så märkte jag dock att man inte längre är så skärpt, men jag vet samtidigt att det enda jag behöver göra för att bli skärpt igen är att ta några veckors uppehåll.

Jag tycker inte att jag har ådragit mig några större bieffekter av mitt bruk/missbruk. Jag måste dock poängtera att någon annan mycket väl kunde ha mått asdåligt under samma förutsättningar.

På tal om bruk/missbruk så har jag extremt svårt att kalla mig själv för missbrukare, eller ens beroende.
Hezkirin:

Blev du gay?


Oh ja.