Forumet - Frågor ang utlandstjänst i Afghanistan.

Frågor ang utlandstjänst i Afghanistan.

805 0 44
Hejsan, jag ville bara kolla med er vad ni tycker om att Sverige är i Afghanistan och hjälper till..

För mig har det hela utvecklats till en livsdröm, att få åka dit, att få hjälpa de som behöver hjälp, att hjälpa till så att de får bättre levnadsstandard och demokrati.
Tänker ganska ofta på att jag vill dit, och jag vill dit nu, men måste först göra GMU och lyckas ta mig dig.

Så, vad tykcer ni?

Spana också in:

Tycker det är bra. Finns inget säkrare sätt att hjälpa människor i oroshärdar. När de civila hjälporganisationerna drar sig ur stannar dem kvar. När hjälporganisationerna inte klarar av att säkerställa att deras personal inte blir dödade eller kidnappade stöttar dem. Så minst dåligt är det i alla fall
Nintendos BFF:

om det bara är att hjälpa människor du vill kan du väl likagärna volontärarbeta för någon välgörenhetsorganisation eller nåt?om det inte bara är någon romantiserad dröm om att få åka heftig helikopter å ha tuffingkulspruta dåe. i skojjiga hattar.


I sverige får man hjälp om man ber om det, i Afghanistan får du inte skydd mot talibanerna.. Det är där jag vill komma och in skydda.
ohdeer:

Tycker man ska veta vad man faktiskt ger sig in på. Det är lätt att göra det under villfarelser, politiska såväl som vad det innebär för en personligen/praktiskt.T.ex.http://www.michaelyon-online.com/watch-your-step.htmVideo​n längst ned. Hela. Ska ej ses av lättpåverkade.


Den var jävligt grafisk... men.. videon fick mig till att fundera på om jag skulle bli sjukvårdare istället för marksoldat.
New3ra:

Hejsan, jag ville bara kolla med er vad ni tycker om att Sverige är i Afghanistan och hjälper till..


Min "plastbrorsa" tjänstgjorde i afganistan i 6 månader i våras.

För att sammanfatta det han berättat..

Bra saker:
Grym sammanhållning
Äventyr
Broderskap
Enormt lärorikt
Häftigt landskap

Dåliga saker:
Lokalbefolkningen vill inte ha dig där
Du gör ingen som helst nytta för landet
Afganerna eldar med djurspillning på vintern och i städerna får du svart sot i håret, tandborsten, sängen, bilen, överallt..
ALLA är svinkorrupta och skall ha betalt för allt
Svenska fordonen suger, Galten är för klen och pansarterrängbilen/ambulansen är för tung för vägarna och går knappt att använda.

Hans allmänna intryck är att man åker dit för sin egen skull, men man skall inte inbilla sig att man gör Afganistan någon tjänst. Det kommer ta minst 30år att bygga ett land av regionen som kallas Afganistan, för det är bara ett land på pappret idag. Sverige har varken råd eller lust att åta sig detta så Afganistan är bara en PR grej för Sverige för att visa att vi ställer upp för FN, men Afganistan är i verkligheten hopplöst och utvecklingen går bakåt.
Nintendos BFF:

man kan volontärarbeta i fattiga länder också ^^ röda korset tex har nog hjälpgrejs i afganistan också, kolla med dom ist! : >


Jag vill inte dit så, jag vill kunna skydda, få se folk må bra och veta att det är skyddade, tacksamhet, jag vill rädda dom.

OF 5:

Hade deltagit i en mission till affe om jag kunnat.


Du har rätt inställning.
Frippe96:

Min "plastbrorsa" tjänstgjorde i afganistan i 6 månader i våras.


Även om det är så, så vill jag ändå dit och försöka, och självklart som du skrev, för en själv också, för att visa för sig själv och andra att man är en medmänniska, men främsta orsakerna är att få hjälpa dom att få ett bättre liv, ett bättre land..

Jag har kollat mycket runt det, i början tänkte jag också "vad i helvete gör vi där..." men sen ändrades min syn, och det övergick till att jag vill bli soldat och få åka dit, för att få uppleva det..
Det är en livsdröm idag, något jag vill mer än annat.