Forumet - Frågor och svar om nya Ungdomar.se

Frågor och svar om nya Ungdomar.se

70437 9 1075

Ja, gott folk... det är alltså så här nya sajten ser ut. Det kommer förmodligen ta ett tag att vänja sig vid allt, och ni har säkert massvis med frågor och funderingar. Jag har därför fixat en liten Q&A här, som jag kommer att fylla på allt eftersom det trillar in fler frågor. Glad


1. Varför står det BETA uppe vid loggan?
För att det är en massa saker på sajten som som inte ser ut eller funkar riktigt som de ska än. Det finns antagligen hjälptexter som är tokigt översatta, bilder som ligger fel, länkar som är brutna och andra störiga saker. Ni får jättegärna hjälpa oss att göra sajten tipptopp genom att meddela buggar och andra problem i buggrapporteringstråden.

Det här är alltså inte på något sätt och vis är en färdig sajt, och vi har dessutom massvis med trevliga uppgraderingar och tilläggsfunktioner som vi tänker strössla ut under det kommande året!

2. Var fasen är min blogg?
På nya Ungdomar.se finns ingen blogg. Vi har byggt en helt ny sajt, från grunden, och har helt enkelt varit tvungna att skala ner och rensa ut en del funktioner för att få ihop allt. Men lugn, vi har inte raderat några inlägg. Alla dina gamla blogginlägg ligger i säkert förvar i vår databas och du kan enkelt ladda ner dem från din profilsida.
Mer info om beslutet hittar du här.

3. Hur laddar jag ner mina blogginlägg?
Om du kilar in på dina kontoinställningar hittar du en knapp längst ned på sidan. Klicka på den så packar vi ihop vi en fin zip-fil till dig med alla inlägg och bilder. Har du skrivit abnormt många inlägg kan det ta en stund innan filen blir klar – då kan du pyssla med annat under tiden och så skickar vi ut en notifikation när bloggen är redo att laddas ner.

4. Var i helvete är mina fotoalbum?
Se svaret på fråga 2.

5. Hur laddar jag ner mina fotoalbum?
Vi har tyvärr inte hunnit fixa så att du kan ladda ner dina fotoalbum ännu, men det är på gång!

6. Var hittar jag mina bevakade trådar?
Tyvärr har vi inte hunnit få in en knapp för det än, men vi hoppas att den dyker upp snart.

7. Hur söker jag?
Ett globalt sök på desktop är på G. Så länge kan du söka direkt i forumet, Stöd & Svar-arkivet eller textarkivet. På mobilen går det däremot att söka globalt i vänstermenyn (dock ska det snyggas till en del).

8. Varför ligger alla mina gamla PM huller om buller?
Eftersom vi har byggt ett helt nytt PM-system, som skiljer sig ganska mycket från det gamla, har vi tyvärr inte kunnat föra över alla gamla PM på ett snyggt sätt. Det är helt enkelt något du får leva med.

9. Kan jag se desktopsajten i mobilen?
Jepp. Din webbläsare har en inställning i stil med "Request desktop site".

Senast ändrad 12 Apr 2013, 11:06 av André Vifot Haas
Åtta:

6. Min postcount är 0!? Jag som sparat internetpoäng sedan 2004!

Vi har inte kunna fixa så att de posterna som överförts från gamla UM till nya räknas med i er postcount och står listade som "Mina trådar"/"Mina poster". Det kommer dock att fixas framöver, så du kan vara lugn. Du ska få dina internetpoäng.

Yes. Rodnar

Spana också in:

Jag är också lite förvirrad när det gäller pm. Det verkar som om man ser båda de man skickat och de man fått på samma lista, inte på olika sidor som förut. Det känns svårt att leta upp vilka man vill läsa, de verkar ha kommit i fel ordning ... jag ser ett pm jag skickade för ett år sedan bredvid ett jag fick igår ...