Forumet - Framtiden, våga följa sina drömmar?

Framtiden, våga följa sina drömmar?

1889 0 26
Jag är rädd. Jag är rädd för att misslyckas. Att ens drömmar ska krossas, att man hamnar på gatan och får tigga pengar. Fattig och ensam.

Mitt drömyrke skådespelerska. Tro inte att det är för att jag vill leva ett glamouröst lyxliv som Hollywood A-lister. Tvärtom! Jag vill jobba med något jag älskar och jag älskar verkligen film och teater. Men att komma in på en skådespelarskola är inte det lättaste, oftast tar man bara in mellan 14-20 elever och för att komma in måste man gå på audition. Läskigt? Ja!

Jag har aldrig agerat professionellt. Har liksom vart med på lite olika smågrejer bara - brukade t.ex. skriva egna pjäser och spela upp dem för mamma & pappa. Sen var det när jag var i Tjeckien, då skulle vi spela upp en sketch och då fick jag kommentaren - vilken bra skådis du är av en lärare från den tjeckiska skolan.

Har fått höra innan att jag är en naturbegåvning när det gäller att agera, i vanliga fall är jag en blyg person men när man kommer upp på scen och ska gestalta en annan person än sig själv går det jättebra.

Det enda jag tycker är synd är att jag inte kan sjunga haha annars hade jag lätt velat bli musikalartist! Jag älskar verkligen musikaler. Men teater och film är minst lika bra.

Ska man våga följa sin dröm?

(seriösa svar tack!)

Spana också in:

niljon:

Ska man våga följa sin dröm?


Klart att man ska ge det ett försök, för annars kanske man sitter och ångrar för att man aldrig försökte!

Jag tror att du ska testa att komma in i filmbranschen genom att börja från 0. Att vara med i reklamfilmer har aldrig slagit dig? Att börja där för att få någon fot någonstans, få synnas. Sen behöver vissa statister till sina inspelningar och där kan man oxå få chansen att få synas! Sen vet man aldrig, man kanske lyckas få en chansi rampljuset!

Sen så kan man ju liksom anpassa dem här auditionen eller som statist utefter vad du gör i vanliga fall, jobbar eller pluggar osv. Men iaf, olika tv-stationer och kända svenska tv-serier brukar annonsera ut annonser efter statister. Så man får söka sig runt för att hitta.

Tipssidor: (vet ej om alla är aktuella)
http://www.filmcafe.nu/
http://www.stagepool.se/
http://www.statistarkivet.se
http://www.statist.se/
Jag tycker du ska satsa på din dröm [bigsmile]

För övrigt så låter du precis som jag xD jag vill också bli skådespelerska ( helst i USA då jag tycker det är enklare att agera på engelska ), men jag är varken ute efter pengar eller kändislivet, jag har alltid fått för mej att det är kul att vara skådepelare. Man kan på nått sätt nå världar man i vanliga livet inte kan xD jävligt svårt att förklara, men t.ex man kan uppleva 1800 talet i '' filmens värld ''.

-.- jag inser själv hur puckat det låter, men dt är jäkligt svårt att förklara hur jag ser på det.
menhejj:

Man kan på nått sätt nå världar man i vanliga livet inte kan xD jävligt svårt att förklara, men t.ex man kan uppleva 1800 talet i '' filmens värld ''.


MEN DU! Jag ser det precis på samma sätt! Liksom man får uppleva saker man annars inte får, sen är ju människor som jobbar med skådespeleri oftast de goaste människorna ever [love]
niljon:

Jag har aldrig agerat professionellt.


En bra start måste väl vara att gå med i någon lokal teaterförening så att du på så vis börjar träna på detta och blir bättre och skickligare inför en eventuell framtida audition på en teaterskola.

niljon:

Ska man våga följa sin dröm?


Naturligtvis ska du våga följa din dröm
Insert name here:

Ja, jag vill själv bli författare vilket också är rätt svårt (dock kanske något lättare än skådespelarska, men aja). Men det gäller att ha något i reserv, så att man inte blir fattig.


En bra grund om man vill bli författare är ju att ha ett "vanligt" jobb för att sedan skriva på fritiden fram till den dagen då man kan försörja sig på sitt skrivande.
Jag drömmer om att jobba på en glammig tidningsredaktion, Elle kanske , som reporter eller skribent , jag älskar att skriva och mode. Eller så vill jag jobba inom tv kanske, vara programledare i underhållningsprogram och sånt.. fast jag vågar nog inte sikta så högt, är som du rädd att misslyckas [sad]