Forumet - från brunett till blondin?

från brunett till blondin?

550 0 13
Är brunett nu, ljusbrun eller kanske lite mörkare.. men jag har färgat det tre ggr och det har bara blivit lite ljusare + att på hjässan är det mycket ljusare än i topparna [cry]

Hur ska jag gå vidare? vill verkligen ha blont hår men vill inte tappa håret eller något sånt..

kan man bleka håret från brunt utan att de går av eller att man ser ut som en höstack på huvudet sen?

vill egentligen ha "naturlig" blond färg, inte platina.. ge mig alla råd ni har att ge!

har inte råd o gå till frisören[n]


nuvarande hårfärg på bilden

Spana också in:

Daydragon:

jag har färgat det tre ggr och det har bara blivit lite ljusare + att på hjässan är det mycket ljusare än i topparna [cry]


Du har blekt det menar du? Om du har försökt färga ditt hår ljusare är det inte så konstigt att det går dåligt.

Det är svårt att bleka från brunt till blont på ett skonsamt sätt. Eftersom du ville ha en mer naturlig blond färg rekommenderar jag att du gör slingor, svårt att få det att se naturligt ut om man kör på blekningar av hela håret. Våga ha i blekningen lite längre än vad det står på paketet, så länge du inte känner extrem irritation i hårbotten är det inte så jävla farligt att ha det i 10-20 minuter längre.

Om du nu har blekt håret tre gånger och inte färgat det och du inte fått något riktigt resultat kan det hända att du har alldeles för mycket röda pigment i håret för att det ska fungera helt enkelt.
Daydragon:

men det blir inte svinto eller? är annars ganska rädd om håret, plattar de nästan aldrig och sådär. men har väldigt tunt hår.. är rädd att jag ska få kala fläckar i huvudet, men de får man inte eller?


Det är rätt stor risk att du får svintohår, ja. Det är olika från hår till hår, vissa har hår som klarar väldigt mycket och andra inte. Du får prova dig fram helt enkelt.
Vad är din naturliga hårfärg? För jag har egentligen askblont hår ( i den ljusare formen) men jag växlar mellan att färga det mörk brunt till blont. Just nu har jag brunt hår med blond utväxt och jag har planer på att färga tillbaka det till min naturliga hårfärg. Jag tror att det är lättare att färga håret om man vet vilken grundfärg man har och hur rödhårig man är. Hur ljust har du försökt att färga det förut, alltså vilken nyans?