Forumet - Frankrikes skattesystem och arbetslöshet

Frankrikes skattesystem och arbetslöshet

335 0 4
Jag håller på att arbeta med Frankrike i SO. Vi ska skriva en uppsats om varför landet vi har valt är ett i/u-land, sedan även varför landets natur och klimat är som det är och om ekonomin. Och även om det finns några problem i landets samhälle.
Ett prorblem jag ser är stort i Frankrike är arbetslösheten. Visst är det så? Någon som vet HUR stor den är? Och någon som vet hur man kan minska den?
Sveriges ekonomi och allt vet man ju så mycket om, och där tycker jag att man borde lägga mindre skattepengar till a-kassan för att folk ska ha råd att köpa mer. Då ökar ju produktionen och sysselsättningen och på så sätt minskar arbetslösheten + att man lägger mer pengar på utbildning. Men jag har ju ingen aning om hur Frankrikes skattesystem är, därför jag kan ju inte säga samma anledning där som i Sverige. Någon som vet hur deras ser ut och även hur man ska göra för att minska arbetslösheten där?

Skulle vara jättetacksam över svar!! [wink]
Det finns olika sätt att räkna.

nationmasters anger närmare 8%
http://www.nationmaster.com/country/fr-france/lab-labor

wolframalpha 7.4% (2008)
http://www86.wolframalpha.com/input/?i=unemployment+france

Liimelight:

Sveriges ekonomi och allt vet man ju så mycket om, och där tycker jag att man borde lägga mindre skattepengar till a-kassan för att folk ska ha råd att köpa mer. Då ökar ju produktionen och sysselsättningen och på så sätt minskar arbetslösheten + att man lägger mer pengar på utbildning.


Du får gärna utveckla den tankegången. Hur menar du att mindre pengar till a-kassan ger folk råd att köpa mer. Jag anser snarare att a-kassan fungerar som en viktig trygghetsfunktion, vilket leder till att folk också vågar handla.

Liimelight:

Men jag har ju ingen aning om hur Frankrikes skattesystem är, därför jag kan ju inte säga samma anledning där som i Sverige....


Det är ett ganska komplext. Frankrike är väldigt segregerat och har stor klasskillnader vilket är deras största problem. De är även mycket onödig reglering.

Spana också in: