Forumet - Freerunning Galna volter

Freerunning Galna volter

1485 0 16

Spana också in:

määki:

Jag vill kunna det där


Träna. Träna. Det finns ingen ''hemlighet'' för att utvecklas inom varken parkour eller freerunning. Det första är att lära sig träna på ett säkert sätt och det andra är rätt och slätt bara att träna och åter träna.Budolicious:

fegt med mattor


Med tanke på riskerna med att göra exempelvis volter är det helt och hållet rätt att träna med mattor. Det är som sagt ingen extremsport.

För övrigt var det självklart en jädrans kanonrulle. Tränar själv parkour. [smile]
määki:

Men vart ska man träna? har ingen gympahall precis som man kan gå till. I sånna fall blir det jädrans dyrt att hyra. Utomhus är ju inget vidare bra alternativ såhär års. Slaskigt och halkit ute bara.


Det är oftast det svåra då man är ny inom PK. Jag själv är med i en förening men jag kommer ihåg tiden innan det. Det bästa är att försöka hooka upp med några vänner. Dock beror det på vad du skall träna. Parkour eller freerunning.
määki:

Jag har aldrig riktigt förståt skillnaden mellan det. Kan du inte förklara?


Den stora skillnaden är att parkours filosofi när det kommer till punkten effektivitet inte är densamma som i freerunning. Freerunning är, som det låter, mer fritt. Det mer om att gå sin egen väg och uteveckla den.

Låt oss säga att du skall klättra upp i ett brinnande hus för att rädda någon. Tanken på att göra en volt över ett hinder finns knappast.
Frankrike har för den delen en utbildning i parkours tekniska del för bl.a. brandmän. De lär sig att röra sig effektivt för att kunna använda det i riktiga nödsituationer; Dock lär de sig icke volter eftersom det är helt onödigt i titeln effektivitet. Det finns ingen vits att slå en exempelvis en bakåtvolt i en sådan situation på en skadeplats.

Med andra ord är det rätt så simpelt. (: