Forumet - Frihet att säga vad man vill?

Frihet att säga vad man vill?

2074 0 54
Ibland blir jag rejält sur när man inte får säga sin åsikt utan att direkt ska säga "NEJ du har fel" " "Du är en ond människa när du säger så" etc.

Jag är kristen, jag står för det jag tror på. Jag skäms inte för det jag tror på. Säger Gud att det är fel att vara homosexuell så är det ju fel. Jag har själv förut tyckt att det varit rätt, men efter att ha tagit en rejäl tankeställare så har man kommit fram till ett annat svar.
[jag vill inte ha några diskussioner om homosexualitet, tar det bara som ett exempel, och sånt i denna tråden utan det är en helt annan fråga som jag vill ha svar på]

Bara för att majoriteten tycker på ett sätt så betyder det inte att det är rätt. De flesta idag tycker att det är rätt med homosexualitet, men jag tycker inte det. Om jag säger det i någon tråd så är folk direkt på mig och säger att jag är ond och har fel.

Vad är det som gör att jag är ond och har fel egentligen?

De flesta delar inte min åsikt, men har jag fel för det? Jag trodde att man hade yttrandefrihet i detta landet?

Jag kan väl erkänna att jag inte alltid har rätt, men då ber jag om ursäkt och rättar mig, men om jag står för en åsikt som jag veta att Gud står för, varför har då jag fel och ni andra rätt? Min åsikt är väl lika viktig som alla andras?

Det är inte alls konstigt att fler och fler ungdomar inte vågar öppna sin käft och säga sin åsikt idag när alla genast hoppar på en och säger att man har fel och inte får säga dittan och dattan.

I ett land med yttrandefrihet och massa andra friheter så verkar inte denna frihet utnyttjas särskilt mycket av oss som är kristna, utan av andra som är utsatta på olika sätt.

OBS! Nu menar jag verkligen inget illa mot homosexuella, tog bara det som ett exempel.

Spana också in:

Bacarah:

Men homosexualitet är ju naturligt


Japp, precis som många gifter, mycket knark, våldtäkt, mord...
Seriöst, naturligt är för fan inget argument vare sig för eller mot något.

Det är sjukt löjligt att använda "naturligt" som argument för någonting. Oberoende av på vilken "sida" man står på.

Givetvis bör människor få uppvisa sina åsikter. Yttrandefrihet är bland det viktigaste som behövs för att upprätthålla en demokrati - rätten att säga sånt som andra inte vill att man ska säga.
Knarko:

jag vill inte ha några diskussioner om homosexualitet


Jag bryter tyvär mot din vilja nu. Ledsen.

k1337oris:

Japp, precis som många gifter, mycket knark, våldtäkt, mord...
Seriöst, naturligt är för fan inget argument vare sig för eller mot något.


Det handlar om kärlek och drifter. Kan det bli mer naturligt? Alla djur gör det, varför ska inte människan få göra det också. Alla har rätt att älska vem man vill.