Forumet - FRUKOST

FRUKOST

518 0 13
Frukost, något som kan vridas och vändas hursomhelst... Vissa äter det, andra inte, vissa mycket, andra lite. Nu är jag nyfiken på vad ni äter för frukost på morgonen, om ni ens gör det? Har ni något att rekommendera?

Jag tröttnar lätt på något när jag ätit det för många gånger, men det brukar bli antingen mackor med varm choklad, oboy eller juice, gröt, bananpannkakor med bär, välling (haha, rätt gott faktiskt!), yoghurt med olika flingor osv. Det finns ju massor att välja på, ändå känns allt som kålrötter just nu... ;)

Spana också in:

Jag äter "specialfrukost" med massa nyttigheter då jag mår bra av det. Samma varje dag. En portion fiberhavregrynsgröt m solrosfrön, hampafrön, krossade linfrön och en supermat pulverblandning av rå kakao, maca, baobab, chia etc. Sedan har jag frysta bär i.. En blandning av hallon, blåbär, björnbär, gojibär och physalis. Med llättmjölk till.. Och ett kokt ägg för proteinet. Och en kopp svart kaffe (eller två).

Funkar ej utan frukost.


Lounge: Jag äter "specialfrukost" med massa nyttigheter då jag mår bra av det. Samma varje dag. En portion fiberhavregrynsgröt m solrosfrön, hampafrön, krossade linfrön och en supermat pulverblandning av rå kakao, maca, baobab, chia etc. Sedan har jag frysta bär i.. En blandning av hallon, blåbär, björnbär, gojibär och physalis. Med llättmjölk till.. Och ett kokt ägg för proteinet. Och en kopp svart kaffe (eller två).

Funkar ej utan frukost.

Där håller jag med, den bästa känslan är ju att ha ätit en både god och nyttig frukost man står sig på ett tag. Det gillar jag. Ska prova det du beskrivit, lät inte så dumt! :)
Jag älskar frukost! Jag brukar äta rågflingsgröt med massa olika frön med antingen äpple och kanel eller granatäpple (sååå gott i gröt) river ingefära på om jag orkar också. Är inte så förtjust i sylt nämligen. Min pappa är dock allergisk mot äpple så tyvärr kan jag inte alltid ha det. Jag har börjar rosta egen müsli dock på rågflingor och dinkelflingor från saltå kvarn. Då behöver jag inte ha färsk frukt i. 

Jag försöker dra ned på brödet, men det är ju väldigt gott med macka. Smör och ägg på en färsk skiva ljust surdegsbröd är en höjdare. annars leverpastej på en grovare variant. Antingen köper vi på vårt favoritbageri eller så har mams och papps bakat. Bara surdegsbröd då! 

Sedan jag dricker jag te. Neutrala teer från Darjeeling. Smakar våååår.