Forumet - Fruktansvärd ångest över min kropp

Fruktansvärd ångest över min kropp

2579 0 20
Ja som rubriken lyder.

Jag har en lång historia bakom mig. hade en fruktansvärd barndom vilket ofrivilligt ledde till att jag la på mig väldigt mycket vikt.
när jag var nio vägde jag nog över 75 kilo.
Vid ungefär elva års ålder började jag kräkas upp allt jag åt, vilket ledde till att jag gick ner i vikt fruktansvärt fort och över en sommar hade jag gått ner till ungefär sextio, vikten fortsatte rasa lika fort tills jag låg runt 57.

Där låg jag ett tag, sen blev jag anorektisk och gick ner ännu mer vid ungefär 15 års ålder. fick hjälp och är idag "frisk" från ätstörningarna. (är idag 17).

Den här resan har gjort min kropp så totalförstörd. Jag kan inte kolla mig i spegeln utan att börja gråta. Kan inte tänka på hur jag ser ut naken, får nästan panikångest. Jag har hängig hud, dock inte mycket, men ändå lite lös, vilket gör att jag fortfarande uppfattar mig som fet. Mina bröst är mitt största problem. Jag tror jag hämmade tillväxten så tänk er ett par i princip helt obefintliga bröst fast med häng hud, uttönjda bröstvårtor osv. jag ser inte klok ut och jag känner nästan att jag inte kan leva i den här kroppen. Hade jag iallafall haft normala bröst hade jag kunnat känna mig fin men nu gör jag bara allt jag kan för att dölja mig och jag mår bara sämre och sämre.. Jag kan inte ha sex längre för jag äcklas så fruktansvärt av tanken på min kropp naken. Jag står verkligen inte ut mer. Ni tänker säkert att det inte är så farligt, men tro mig.. Jag står verkligen inte ut. Finns det någon hjälp man kan få? Någonbehandling eller någonting? skulle aldrig ha råd med en bröstförstoring. Detta förstör mitt liv så otroligt mycket.. snälla hjälp.

Förlåt för långt inlägg
Gå till vårdcentralen och berätta hur du känner och be om att få en remiss till en plastikkirurg sedan berättar du samma sak för honom.
Det utförs massor med plastikoperationer p.g.a. skäl som dina.
Kan tänkas att du behöver ett utlåtande från en psykolog men om du nu har dessa problem så är det säkert inga problem.
Panda:

Det utförs massor med plastikoperationer p.g.a. skäl som dina.
Kan tänkas att du behöver ett utlåtande från en psykolog men om du nu har dessa problem så är det säkert inga problem.


Saken är att jag vill verkligen inte känna mej som en snyltare, men jag mår fruktansvärt dåligt över min kropp och detta har jag heller aldrig berättat för en psykolog. skulle fan skämmas ihjäl bara att visa mej för en läkare typ

Spana också in:

http://blondinbella.se/lasarfraga-61/

Hej Isabella! Hur tänker du när det gäller vikt? Ta det rätt men du väger nog mest av proffsbloggarna, känner du någon gång att det är jobbigt? Jämför du dig? Hur tänker du inför stranden i sommar? Jag har ångest och jag vet inte hur jag ska göra för att kunna slappna av. Svara gärna, kram.

Svar: Alltså jag vet inte om jag är född på en annan planet men jag tänker aldrig så. För vissa människor så verkar vikten vara det enda viktiga i ens liv. Att vad man väger och vad man äter står högst upp på listan om sådant som tänker mest på om dagarna. Jag förstår inte hur man orkar lägga energi varenda eviga dag på hur man ser ut! Och varför skulle jag jämföra mig med andra bloggare? På vilket sätt är mitt liv beroende av hur andra människor ser ut? Det är ju jättekonstigt.

Det finns så mycket häftiga saker att göra i livet. Man kan välja och vraka mellan olika utbildning i hela världen, man kan resa utomlands och surfa, säga upp sig och söka sitt drömjobb, börja på en laga-mat-kurs, eller varför inte lära sig ett nytt språk. Man kan dejta hej vilt eller bli kär och flytta ihop. Om allt kul finns att välja mellan, varför ska man då prioritera och ödsla energi på, vilken siffra vågen visar? Eller hur mycket det valkar sig när du sitter ner i ett par trånga jeans? Eller hur många celluliter som syns i din bikini? Få lite perspektiv! Livet är fantastiskt roligt, men det är upp till dig vad du ska fokusera på. Antingen slösar du flera år av ditt liv på att vare dag få ångest över vad du äter eller jämföra dig med andra, eller så väljer du att leva ett kul liv och göra allt du drömmer om. Men då kräver det att du fokuserar på rätt saker. Och jag kan lova en sak, du blir inte mer framgångsrik för att du väger tre kilo mindre, har smalare lår, smalare armar eller slätare hy. Att lyckas har verkligen inget med det att göra. Sådant kommer inifrån. Din glöd.

Jag hade aldrig kommit så långt som jag har gjort idag om jag hade gått runt med ångest varje dag för mat eller min kropp. Det hade brytit ner mig. Min framgångsnyckel är att jag alltid tycker om mig själv, tror på mig själv för det ger mig energi och självförtroende till att våga testa allt .. Och även lyckas!

Sträck på dig i din bikini i sommar, det snyggaste som finns är självförtroende. Människor som strålar upplevs vackra. Blir ingen grå mus på stranden som bara kan ligga ner med fötterna i sanden för att låren ska se smala ut eller stå upp med händerna fastklistrade i midjan. Hur rolig sommar blir det egentligen? Njut!