Forumet - Frukterian

Frukterian

2532 0 24
Hej hej
jag är en tjej som imorgon ska börja vara frukterian (d.v.s. jag ska bara leva på frukt, nötter, linser och böner m.m) vad tycker ni bra/dålig livsstil?
från Wikipedia
Anhängare av frukterianismen äter i princip endast frukt och nötter från växter. Man kan även äta grönsaker som botaniskt sett ärfrukter, som exempelvis tomat och gurka.

Spana också in:

elinfranzen:

Och jag kan äta grönsaker som är fall frukt om ni fattar sådant som man kan ta från växten utan att skada växten


Vad är meningen med att vara frukterian?
På vilket sätt skadar man grönsaksväxter mer än fruktväxter? Vad är skillnaden mellan att plocka paprika och äpplen?
Grönsaker som inte äts upp, ruttnar bort.. hm.. ne jag fattar inte meningen med det.
KajsaAnka:

lol jag kollade upp det. Paprika är bär!
okej, säg mig ngn grönsak som lider av att man plockar den? [chocked]


Vi vet ju inte säkert hurvida växter ha känslor. De må inte ha hjärnor i vår bemärkelse, med de är helt klat levande och de rör sig, en del till och med likt djur.
Det finns svampar som bokstavligt talat krälar runt, på en timme kan den helt och hållet bytt form.
aristoteles:

Vi vet ju inte säkert hurvida växter ha känslor. De må inte ha hjärnor i vår bemärkelse, med de är helt klat levande och de rör sig, en del till och med likt djur.
Det finns svampar som bokstavligt talat krälar runt, på en timme kan den helt och hållet bytt form.Svampar är mer djur än växter. Jag tycker att det är helt galet att inte äta växter för att inte "såra deras känslor", men okej, vi säger väl att de har det.. Jag fattar fortfarande inte hur pommes är mer mord än äppelsaft?
KajsaAnka:

Svampar är mer djur än växter. Jag tycker att det är helt galet att inte äta växter för att inte "såra deras känslor", men okej, vi säger väl att de har det.. Jag fattar fortfarande inte hur pommes är mer mord än äppelsaft?


Jag har inte påstått att det är mer mord, bara att vi inte vet hurvida växter har känslor.

Jag är inte vegeterian eller frukterian heller för den delen. Men jag blir lite brydd då folk bara bryr sig om andra varelser om de har päls och söta ögon.