Forumet - Full och ångest

Full och ångest

6875 1 27
Hej jag är en förvirrad kille på 15 år. Så, i onsdags (Valborg) var jag på en fest hos en kompis. Det var typ 15 pers där skulle jag tro... Så, hursomhelst var en tjej i min pararellklass där som är 14 år. Det som hände var att hon var "på" mig hela kvällen och vi blev fulla. Det hela slutade med att hon sov hos mig och vi strulade och så. Det hände mer, men det vill jag inte gå in på... Jag hade aldrig haffat henne om jag var nykter, jag menar verkligen ALDRIG. Hursomhelst gjorde hon världens scen i skolan idag och sa att jag "utnyttjade" henne. På grund av denna scen har hon förlorat 15 kompisar dvs. Alla som var på festen och en till eftersom dom vet att jag inte gjort något fel. Skulle behöva några åsikter/tips från er. Jävligt tacksam för svar :)

Spana också in:


FruLiten: Om någon skulle kunna få fram statestik på hur många våldtäkter som resulterar i fällande dom och skicka till stålröven skulle jag sova bättre i natt 

mvh surfar via retarderad mobil 
Vad fan har jag med det att göra? Jag nämnde ett fall där det blev så, och grabben sitter i samma sits så jag tyckte han borde veta. Jag är helt ointresserad av våldtäkter. Det kan hända att det blir som det blev här, och jag skiter i statistik. Men jag googlade lite snabbt åt dig du som ville veta, besserwisser.

http://www.dagensjuridik.se/2014/02/36-procent-av-atalen-valdtakt-leder-till-friande-dom

Stålröven: Tyvärr så lyssnar de ju bara på "offret" oavsett vad som är sant eller inte
Sedan är det dock alltid hur offret uppfattar en potentiell våldtäkt som bör räknas. Ingen annan kan egentligen avgöra hur offret uppfattade situationen. Helvete. Att en ljuger om våldtäkt är ytterst ovanligt utan det är oftast en konstellation av en snubbes lögn (ja, jag generaliserar pga vanligare att man våldtar kvinna = samhällsfråga: kvinnoproblematik) och hans vänner och/eller familj som vägrar tro att han kan göra en tjej något illa pga "han som är så snäll skulle väl aldrig..." och liknande.

Man ska alltid utgå från att ett offer talar sanning till motsatsen är bevisad. Så 

Stålröven: Hade en kompis som blev anmäld för våldtäkt när tjejen dumpade honom då han var 15, och tjejen var 14.
det kan mycket väl vara så att han våldtog henne. Hur kan du vara säker på att han inte gjorde det?

absentthinking:
det kan mycket väl vara så att han våldtog henne. Hur kan du vara säker på att han inte gjorde det?
Därför att jag hörde hoten själv ifrån tjejens trut?


FruLiten: För att du skrev att de alltid lyssnar på offret 
Det är ju deras skyldighet att lyssna... Om inte tjejen är en hemskt dålig lögnare, och hennes historia låter någorlunda trovärdig så är det rätt stor risk att killen åker dit på det oavsett om han gjort det eller inte. Polisen är människor också, de kan inte läsa tankar. Polisen kommer inte att sitta i timmar och pressa "våldtäktsoffret" och försöka få henne att erkänna lögnerna.

Stålröven: Därför att jag hörde hoten själv ifrån tjejens trut?
Så du hörde "jag ska anmäla dig för våldtäkt trots att du inte begått någon"? Eller hörde du "jag ska anmäla dig för våldtäkt"?

Om tjejen i fråga var 14 och killen byxmyndig är det ju faktiskt våldtäkt enligt svensk lag. Så det skulle fortfarande inte vara fel rent rättsligt av henne.

FruLiten: Med tanke på att det sker uppskattningsvis 36000 våldtäkter om året i Sverige, 2011 anmäldes 4 727 våldtäkter, 168 dömdes för våldtäkt av dessa, så blir jag mycket skeptisk till att de bara lyssnar på offret. Blir nästan skeptisk till om de ens lyssnar.
Jag bryyyr mig inte, jag säger att det kan hända. Jag har aldrig sagt att det är 100% att du åker dit om du blir anmäld för våldtäkt. Är det så svårt att få in i skallen, besserwisser? XD Jag är inte insatt i våldtäkter, gå och diskutera våldtäkter med någon annan

FruLiten: Du behöver inte vara så otrevlig bara för du har fel, stålröven.
Var har jag fel? lol. Kan du snälla diskutera våldtäkter med nån annan? Jag har sagt att jag inte är intresserad, och jag har gjort klart för dig att jag bara snackade om ett fall, och inte om flera. Sluta försöka få det till att det alltid är mäns fel.


absentthinking:
Bara det säger ganska mycket om dig som person. Glad
Du försöker få det att låta som att jag är en ond person som skulle stå och titta på om någon blev våldtagen, istället för att jag bara är ointresserad av att snacka om våldtäkter, vilket jag menade. Det säger inte så mycket positivt om dig heller, va? Du är en väldigt negativ person måste jag säga Shockerad Du kan verkligen inte se något positivt i det jag skriver. 

Paris_Tuileries_Garden_Facepalm_statue.j

Orka med dessa negativa människor, nu lämnar jag tråden Trött Got better things to do

Stålröven: Du försöker få det att låta som att jag är en ond person som skulle stå och titta på om någon blev våldtagen, istället för att jag bara är ointresserad av att snacka om våldtäkter, vilket jag menade. Det säger inte så mycket positivt om dig heller, va? Du är en väldigt negativ person måste jag säga  Du kan verkligen inte se något positivt i det jag skriver.
Haha, jag försöker inte med någonting. Jag skriver det jag tycker och tänker; och jag tycker att du verkar nonchalera våldtäktsfrågan ganska rejält överlag vilket jag inte kan se som något positivt över huvud taget.