Forumet - Funderar på Läkare eller Sjuksköterska, men betygen?..

Funderar på Läkare eller Sjuksköterska, men betygen?..

2917 0 8

Hej hej :)
går just nu 2an på gymnasiet å ska göra högskoleprovet, mina betyg är rätt så bra men tror inte jag kommer in på läkare på det så måste satsa på hp ifall jag vill söka. Är det någon av er som vet mer om eller känner någon som pluggar till läkare? Skulle vilja få lite info om hur det verkligen är, om det är som man har hört att det är plugg minst 8 timmar per dag och väldigt hög press mm.. har läst lite om läkarutbildning och sjuksköterskeutbildning här men vill ha mer info! Tacksam för svar eller kontakt till någon som vet mer.

Kommentarer (1)

  1. Avatar

    Det beror förstås på hur bra du är på att plugga, men räkna med minst åtta timmars plugg per dag. 

    Men det viktiga är att du brinner för att bli det du ska göra. Om du inte brinner för något så tycker jag du kan vänta och göra något annat ett tag, det är ju inte så bråttom och det finns mycket annat man kan utvecklas i som man kanske inte har tid för senare i livet. 

    Tyvärr är det många som söker läkarlinjen mest för att det är hög status och bra betalt, och således tar platser från de som verkligen vill detta. Så var säker på vad du vill först. :)

Senast ändrad 9 Jan 2014, 11:31 av André Vifot Haas
Tråden har 8 svar. Sortera efter:

Spana också in:

Man får en bild att läkarprogrammet ska vara svårt eftersom det är tufft att bli antagen. Men så är det inte. I alla fall vad jag har fått uppleva själv och hört med andra studenter. Men samtidigt är läkarutbildningen inte enkelt heller, man kan säga att utbildningen är tidskrävande än "svårt".
Att plugga minst 8 timmar per dag är ju inte så mycket? Vänner från UU pluggar 5-9 timmar per dag, och andra vänner på KI pluggar 7-11 timmar per dag.

Har även hört från andra studenter från andra länder att de tycker att läkarutbildningen i Sverige är betydlig lättare än andra EU länder.

Och ja du kommer ha fritid, jämfört med de som läser teknik fysik :3
Som sagt så är INGEN utbildning på någon högskola eller universitetet svårt, det är bara tidskrävande. Om man upplever det svårt kan det bero på att man inte har motivationen till att plugga eller till själva ämnet som man har valt att läsa.