Forumet - Funderingar om gymnasium

Funderingar om gymnasium

180 0 4
Jag har lite funderingar och frågor om mina olika gymnasieval. Då jag är väldigt intresserad av naturvetenskap där fysik är mitt absoluta favoritämne och därefter mattematik så hade jag tänkt att välja Naturvetenskapslinjen.

Jag bor i staden Ängelholm där det finns två olika skolor som har en Naturvetenskapslinje.

Den ena är en kommunal skola, och som jag förstår det är arbetssättet där är ganska likt grundskolan.
Den andra skolan jag tänker på är, Vittra Framtidsskola. Som jag förstår det är det lite mer individuellt. Man får en egen dator och man "skapar" sitt eget schema, eller något liknande och man går på ett fåtal lektioner i veckan och sedan resten är fritt arbete men som ni säkert förstår har man en deadline.

För mig är framtidsskolan nästan ett självklart val då jag tycker arbetssättet är intressant och skulle nog passa mig bra. MEN, nu till själva poängen med tråden, då jag är otroligt tillbakadragen, blyg och jag hatar alltså allt som inte är individuellt och speciellt allt muntligt arbete. Som ni säker förstår då har jag väldigt svårt för att vara social. Nästan varje dag i skolan är jag nervös inför olika saker där bland annat allt muntligt är orsaken till detta, och även grupparbeten då jag inte är speciellt hårt knuten till någon i klassen, eller någon alls i skolan. Jag har bara en person jag kan kalla min kompis, men kan inte riktigt säga att vi har något gemensamt.

I alla fall, grejen är den. Finns det något sätt alls att på gymnasiet "justera" olika saker. Det perfekta skulle vara att jobba individuellt. Jag själv älskar detta, och speciellt inlämningsarbeten. Tex "Skriv debattartikel, deadline 2 dagar" Eller något liknande, på dessa arbeten är jag alltid otroligt motiverad och försöker alltid mitt bästa och jag tycker det är otroligt kul faktiskt. Detta gäller alla ämnen.

Detta kanske är för mycket begärt men finns det något sätt alls?


Skulle vilja avsluta med att bjuda på lite musik: http://www.symphonyofscience.com./

Tack.
jag gillar inte heller grupparbeten, men det är jättebra att träna sig på dem. Orkade ej läsa hela texten, men välj skolan du tror passar dig bäst, med den andra skolan som andrahandsval. Det är bra att åtminstonde försöka jobba i grupp, men går det inte så går det inte och då kan man försöka prata med lärare/mentor om det.

Spana också in:

Det står i studieplanen att du ska utföra olika muntliga presentationer i Svenska A och Svenska B som är kärnämnen. Så det går inte att komma ifrån oavsett vad du väljer för gymnasium. Även de engelska kurserna inkluderar tal och debatt. Olika mycket beroende på hur du väljer dina kurser.