Forumet - Funktionside - Karenstid

Funktionside - Karenstid

980 0 147
Fick idén när jag läste om denna tråden, om en användare vid namn Flash som tyckte att 10 års banning är lite väl extremt.

Jag håller på sätt och vis med honom, 10 år kan förvisso jämställas med permabann. Men, borde inte UM ha en funktion kring karenstid för medlemmar som idag är permabannade att vill komma tillbaka. Dessa såklart under vissa förutsättningar. Vilka regler och förutsättningar borde moderatkåren kunna plocka ideer från helt själva. Men för att försöka illustrera det för andra användare så ger jag mig på ett försök att förklara den.

Karenstid, innebär att man för under en tid får avstå saker under en tid, och att om man klarar av det inom tidsramen så väntar man en belöning. Exempel på detta är omfattande inom migration, där mottagningsländer har karenstid för nyanlända invandrare, där dom måste kunna visa ett exemplariskt beteende för att kunna bli fullvärdiga medborgare.

Här på UM skulle man kunna ha något liknande. Genom att ge vissa permanent bannade medlemmar chansen att komma tillbaka på villkor. Att om dom exempelvis sköter sig under en längre period så skulle dom kunna erhålla ett fullt medlemskap på sidan, med samma rättigheter och skyldigheter som alla andra. Missköter man sig dock under denna period så åker man ut i kylan igen. Med fullt medlemskap så menar jag även att hela ens tidigare varnings-historik tas bort och man startar om på ny kula.

Denna Karensperiod ska medlemmar kunna eftersöka en period på exempelvis 1 till 1½ år efter att man bannats. Kanske kortare, kanske längre.

Jag hoppas nu att dom flesta förstått grunden i det jag säger. Tänker även öppna en poll, rösta och motivera gärna era svar.

Vill du se en Karensfunktion på UM

Spana också in:

Sming:

Nej (Du röstade på detta alternativ)


Karenstider finns redan om inte annat genom att varningar går bort efter 6 månader om man sköter sig. Om du får 10 varningspoäng och blir låst i en vecka så får du komma tillbaka på en slags karenstid - får du 5+ vp under det närmaste halvåret blir du låst igen. Andra gången du failar denna karenstid permabannar de dig.

Du verkar missa att folk som blir permabannade redan är "återfallsförbrytare", ofta flera gånger om. En sista "extra chans" där man får komma tillbaka på 19vp är dessutom inte jätteovanligt sett till den lilla grupp som faktiskt permabannas och vill tillbaka (de flesta som permabannas är bara reklamkonton, och på rak arm kan jag nog bara komma på fyra stamissar som har permabannats och antydit att de vill tillbaka; Dragula/Flash (fått extra chans), Matoc/Mumble (fått extra chans, har 30+ vp), Ganon (som vi inte ens behöver gå in på) och Mopsen (som fått extra chanser).

OF 5:

tycker det kan va som på andra sidan, tredje gången gillt


Tänk på att man som sagt inte blir permabannad så fort man bryter mot reglerna (såvida det inte är det första man gör på kontot, a'la reklamkonton); högsta varningspoängen för en sak är 5vp, vilket innebär att du generellt måste ha brutit mot reglerna minst 4 gånger (och då grovt) för att de ska permabanna dig.
kosjka:

Man måste väl använda stygga ord om andra konstant för att ha en sportslig chans.


Främst detta som det handlar om när de kommit såpass högt upp ja.
Personangrepp efter personangrepp och de slutar inte trots varningar.

OT brukar ge 0-2(3)p så ingen big deal om man får detta, samma med spam.

vissa brukar regga nytt konto för att undkomma låsningen men då kan det hända att deras nuvarande låsning förlängs och risken finns att de får mer varningspoäng.