Forumet - Fysik

Fysik

139 0 6
Ber om alla tips jag kan få - hur ska jag göra för att bli bra på fysik? Jag försöker att förstå allt som står i boken men det är mycket som är otydligt och abstrakt. Sedan när jag försöker mig på uppgifterna vet jag oftast inte hur jag ska göra när det gäller de svårare. Jag är så van vid att flyter på (har t ex aldrig haft problem med matte och kemi) men fysiken fattar jag bara inte!! Usch, blir så irriterad. Hur pluggar ni fysik?
Jag vill verkligen förstå hur jag ska göra, men jag vet inte riktigt hur jag ska få den där förståelsen. Visst kan jag göra om alla uppgifter, men det lär inte hjälpa mig på provet då uppgifterna där är mycket svårare.

Spana också in:

mariel:

hur ska jag göra för att bli bra på fysik? J


Vad är det för fysik? A eller?
Jag hade det jättejobbigt förut med just fysik och fattade ingenting, men man kommer liksom in i det. Blir ju också lite lättare om man läser matte samtidigt (vilket jag antar att du gör). Har ni nån sorts läxhjälp på skolan kanske? Testa det. Och prata med läraren. Det hjälpte också för mig att plugga med andra, så kan man typ diskutera igenom det man inte förstår[smile]
Kämpa på, och försök att verkligen förstå allting, annars blir proven helvete.