Forumet - Fysiken i grundskolan

Fysiken i grundskolan

455 0 30
Jag har länge undrat hur folk ser fysiken i våra grundskolor. Jag menar, tycker majoriteten att den är/var för svår, eller tycker vissa att den är för lätt.

Vad gör den svår isåfall, och vad gör den lätt?

Gör mig fan inte besviken nu!
Berkman:

Väldigt lätt är den. (Du röstade på detta alternativ)


skit varen, iaf när jag gick. min syrra får iofs läsa massa skit nu jag inte ens kan hjälpa henne med - och jag går naturtrean, läser fyB. när jag läste fyA vare mycket grundläggande jag inte kunde, som en del av mina klasskamrater hängde med på.. så eh, ja.

Spana också in:

Berkman:

Väldigt lätt är den. (Du röstade på detta alternativ)


Allting i grundskolan är alldeles för lätt.

Berkman:

Jag hör hela tiden att många har problem i början, när de börjar i gymnasiet. Är detta så?


Nej, fysik A och B är också alldeles för lätta. På nationella i fysik B fick alla i min klass MVG, och då hade vi ändå några rejält puckade.
Berkman:

Ja, jag tycker att den är väldigt svår. (Du röstade på detta alternativ)


Inte väldigt svår, men ganska svår. Beror väl på min lärare också som jämt tog upp grejer som var överkurs och sa "Det här är bra att kunna om ni ska söka till Chalmers". Men va fan, jag tror knappast att hela klassen tänker gå på Chalmers, och de som tänker det får la gå natur och lära sig grejerna där! [mad]
Berkman:

Jag hör hela tiden att många har problem i början, när de börjar i gymnasiet. Är detta så?


Anledningen till att många får problem tror jag är som jag skrev att mattenivån för fysiken på högstadiet är väldigt låg och du kan i princip vara rätt dålig på högstadiematten och ändå klara fysiken rätt bra.

På gymnasiet sen är fysiken till 90% algebra och ekvationer vilket kanske kommer som en omställning för många. Ännu senare när vi börjar prata kärnfysik och einsteins relativitetsteori ligger svårigheten snarare i att teorin är ganska abstrakt och lite svår att ta till sig.