Forumet - Fysiska komplikationer till följd av skärmtittande

Fysiska komplikationer till följd av skärmtittande

7805 1 21
Kom och tänka på era erfarenheter när jag läste en nyhetsartikel i GP där fler och fler unga besöker optiker eftersom de tror sig fått sämre syn. De har problem med symptom som kramp i ögonregionen, huvudvärk och trötthet. Många gånger rör det sig om falsk närsynthet till följd av att de har tittat på t.ex. sin mobil på för nära håll under lång tid.

"Falsk närsynthet innebär att musklerna som styr linsen får kramp och inte ställer om när det är dags att se på längre håll igen.
– Det blir att ögonmusklerna får jobba lite för mycket på nära håll när man tittar statiskt på skärmar, mobiltelefoner och så vidare. Det blir lite svårt att ställa om på långt håll sedan och då är det lättare att bli lite närsynt, säger Joakim Wikander till P4 Skaraborg."

Har du drabbats av några fysiska problem till följd av ditt användande av t.ex. mobil, dator eller läsplatta?

Senast ändrad 27 Feb 2016, 11:28 av Lounge

Spana också in:

Som barn var jag närsynt dvs jag såg dåligt på långt håll. Däremot såg ju superbra när det gällde ex pytteliten text. Står tom i körkortet att jag måste använda glasögon. Men jag har märkt att vartefter åren går så ser jag sämre och sämre den lilla pyttelilla texten och jag har tom fått börja använda läsglasögon. Däremot får jag bättre och bättre syn på långt håll så skulle jag idag göra ett nytt ögontest och skicka in det till Transportsyrelen så skulle de troligen slopa kravet på glasögon vid bilkörning. 

Man får aldrig vara redit glad.  Mycket glad

Att det har med allt skärmtittande är jag 100% säker på.   Gråter