Forumet - Gå med i the Zeitgeist movement.

Gå med i the Zeitgeist movement.

288 0 47

Spana också in:

JoElite:

För er som vet vad Zeitgeist är, joina deras forum och grupper på facebook TEX..


Jag tar hellre livet av mig. Tänker inte gå med i något jävla ‹movement› baserad på en kvasivetenskaplig töntfilm som endast är sevärd om man tittar på den för att skratta åt hur dum den är. Alla och alla som på något sätt påstår sig förtälja något slags ‹sanning› är foliehattade fåntrattar: så även stollen bakom Zeitgeist (och de andra saker han ligger bakom, den token). The Venus Project är t.ex. bland det dummaste jag någonsin läst om och jag önskar att de minuterna av mitt liv kunde ha ägnats åt att se färg torka. Huga.
Det som är ÄNNU roligare än Zeitgeist-konspirationer är alla hjärndöda ungdomar som per automatik säger att Zeitgeist bara är "skitsnack" och innehåller "massa faktafel". Få av dessa idioter hade kunnat peka ut faktafelen ifall man fråga de, de hade blivit tvugna att googla efter de... ändå är de väldigt snabba med att kalla något skitsnack eftersom det är den allmänna uppfattningen och de vågar inte bilda en egen uppfattning. Ni som inte känner igen er behöver inte ta åt er, men många av er BÖR känna igen er.

Zeitgeist påminner lite om Dan Browns böcker. Det är mycket saker som stämmer men utblandat med lösryckta konspirationsteorier med låg trovärdighet. Dessutom är Zeitgeist filmerna väldigt vinklade och visar bara en väldigt trångsynt bild av sakfrågorna de tar upp. Det är sorgligt med alla som ser Zeitgeist som någon form av frälsare mot all ondska i världen :P Huvudbudskapet i filmerna är ju ändå bra, att man bör tänka kritiskt och inte bara tro på saker för att det kommer från auktoritetsfigurer. Ironiskt nog är det ju just det som de mest hardcore-Zeitgeistnissarna INTE gör.
pumanJessica:

Kritisera aldrig något du inte har sett.


Jag tar bara order från min psykiater, polisen och möjligen domare. Inte dig. Men tack för försöket.

pumanJessica:

Oavsett hur korkade Zeitgeist-filmerna nu må vara så framställer du dig själv som ännu mer korkad när du gör så.


Nä, men du kan gärna hoppas. Zeitgeist är trams, lite mer trams, lite antisemitism och konspirationsteorier med ett sött tyskt namn som inte säger jack shit. Jag behöver inte titta på det för att uttala mig om det, lika lite som jag behöver läsa en 13-årings skolprojekt för att veta att det inte kommer ha innehåll av någon större kvalité.

pumanJessica:

. Få av dessa idioter hade kunnat peka ut faktafelen ifall man fråga de, de hade blivit tvugna att googla efter de...


Men många av dessa idioter lyckas ändå använda rätt kasus utan att googla efter det. Är det inte fantastiskt? Men, sure, try me. Jag tror jag är allmänbildad nog för att se igenom större delen av tramset som Zeitgeist, Zeitgeist addendum (ännu coolare med tyska och latin!!!) och vad som nu kommit därefter.

pumanJessica:

ändå är de väldigt snabba med att kalla något skitsnack eftersom det är den allmänna uppfattningen och de vågar inte bilda en egen uppfattning.


Occhams Razor - och googla inte nu, det är fusk!

pumanJessica:

Det är mycket saker som stämmer men utblandat med lösryckta konspirationsteorier med låg trovärdighet.


Finns det något i Da Vinci-koden som faktiskt är sant?

pumanJessica:

Huvudbudskapet i filmerna är ju ändå bra, att man bör tänka kritiskt och inte bara tro på saker för att det kommer från auktoritetsfigurer.


Huvudbudskapet är väl att man skall tro på Zeigeist? Att blint följa trams som saknar källkritisk förmåga är fan dummare än att tro på västvärldens förhållandevis okorrupta styren.