Forumet - Gå ner ca 50kg

Gå ner ca 50kg

3810 0 69
Hej!

det är så att jag alltid varit ganska överviktig i mitt liv och har nu bestämt mig för att jag bara SKA gå ner i vikt.
Vad tror ni om att sluta med all potatis, ris o pasta och sånt, bara lever på sallad, morot och gurka? Kanske någon form av kött en gång i veckan? Sedan vara ute och gå ca 45 - 60 min varje dag i veckan?
Vet att det beror på väldigt mycket från person till person, men hur lång tid tror ni det kan ta att gå ner ca 50kg?
Jag äter hellre väldigt snålt och så och går ner väldigt snabbt än att gå ner sakta.
har ni några mer tips?

Spana också in:

Jo jag vet att det är bättre för hälsan och så att gå ner långsamt och även att det blir lättare att hålla vikten då. Men jag har inte den viljan att hålla på bara lite mindre och så och då hålla på i en längre tid.
Jag bantar hellre ihjäl mig och gör det snabbt och får det överstökat. Och sen vet jag ju att jag inte kan fortsätta äta som jag gjort tidigare.
Så hålla kvar mig på den vikten ska nog allt gå. :)
izbiten:

Alltså hetsäta utan att spy upp det eller så? För jag kommer bli extremt hungrig?


Ja precis, din kropp kommer att skrika efter energi och du kommer antagligen få väldigt ojämnt blodsocker. Dessutom kommer du att få näringsbrist så att det sjunger om det.

Din idé är ingen lösning, du måste helt enkelt byta livsstil.
izbiten:

Jag äter hellre väldigt snålt och så och går ner väldigt snabbt än att gå ner sakta.


Går du ner i lagom takt är det lättare att hålla vikten, samt att huden hinner stramas åt. Går du ner 50kg på säg ett halvår så är det ganska självklart att du får en massa hud som hänger, finns risk för att du får operera bort överflödig hud då istället.

Skall du gå ner i vikt relativt snabbt men ändå hälsosamt så föreslår jag att du läser på om LCHF. Denna metod går ut på att du inte äter några livsmedel som består av mer än 5% kolhydrater.