Forumet - Gå ner i vikt inför gymnasiet...

Gå ner i vikt inför gymnasiet...

4718 0 137
Ångesten reser sig som en stor mur framför mig när jag tänker på alla smala kompisar jag kommer få i höst, och jag återigen kommer bli den lite mulliga tjejen som alla tycker synd om. Frågan är: Om jag springer en runda på morgonen 5-6 ggr/vecka, och därefter gör ca 100 situps m.m, och tänker lite extra på vad jag äter, men ändrar inte hela min diet för då tjafsar föräldrarna om anorexia, hinner jag gå ner litegranna innan gymnasiet? Eller finns det några andra lätta tips man kan följa för att snabbt gå ner i vikt? [cute]

Spana också in:

Om du är helt otränad så kan du börja med att gå på en promenad innan frukosten varje morgon, det är effektivt. Och så givetvis är kosten viktig, en stabil frukost, lunch, mellanmål och middag. Du kan köra efter tallriksmodellen, så äter du gott och nyttigt. Sedan när du börjat märka resultat så kan du ju alltid börja kombinera med att sätta in 2 ggr jogging i veckan, då blir det ännu bättre resultat.

Vet ju inte alls hur du ser ut men tränar du rätt och äter rätt så bör det inte bli några problem. Och vill äta lite onyttigt så försök hålla dig till en dag, till exempel lördagen, försök sluta äta skit på veckodagarna, ät grönsaker i stället, typ morötter.
Hej, ett tips fortsätt så som du gör, fast gå istället ibland det är bra att variera, du bränner mer fett när du går, jag tycker att om du springar ska du vara ute allafall 40 minuter, när du går ska du vara ute 60minuter, sen är kanske 5 gånger om dagen kan vara svårt att anpassa tider, sen äter du protein och fullkornspasta om du ska äta pasta sen äter du mindre potioner efter som du äter oftare, sen ät aldrig efter 6 brukar ja säga, det funkar riktigt bra :)

Mvh Johan
Gunvald:

Jansson89: sen ät aldrig efter 6

Du skojar? Tänk om man lägger sig typ 23 då, man kommer ju vara så hungrig att man har ont i magen


Nej jag skojjar inte, Ja om du lägger dig då så kanske du är hungrig, men det är ju bara bra, för då lägger du itne på dig någonting, när du inte gör av med någon energi så behöver du inte ha någon energi, äpple kan du äta och dricka vatten går ju bra, om du blir sugen på någonting bara, Mvh Johan
cancerkropp:

Man kan äta efter sex och man kan ta promenad efter frukost också.

Är du överviktig?


Ja du kan äta efter 6 men det är inte lika effektivt om du vill gå ner i vikt, för då kommer man inte märka någon skillnad knapt du går ner, men det kanske tar längre, tid, sen beror de ju på hur mkt du rör dig resten vad dagen som varit innan,

Ja du ka ta en promenad efter frukosten, men hellst ska du ta en prommenad innan du äter frukost. Mvh Johan
Jansson89:

Ja om du lägger dig då så kanske du är hungrig, men det är ju bara bra, för då lägger du itne på dig någonting


Men jag blir så hungrig då att jag inte kan somna [sad]

Jansson89:

när du inte gör av med någon energi så behöver du inte ha någon energi,


Alla inre grejer, hjärtat och sånt kräver väl mycket energi? Det sa alltid min gympalärare [smile]
Jansson89:

sen ät aldrig efter 6 brukar ja säga, det funkar riktigt bra :)


Detta är en myt och fungerar inte, det som kommer hända är att kroppen ställer in sig på svält och lagrar in mera fett när du väl äter senare.
Anledningen till att folk tror att detta fungerar är troligen att om man inte äter efter 6 så får man inte i sig lika mycket kalorier och därför kan det fungera.

Det man ska tänka på är att göra av mer energi än man gör av med.
Och att börja springa 5 ggr i veckan direkt är som att be om skador börja lätt och öka allt eftersom.
Jansson89:

för då kommer man inte märka någon skillnad knapt du går ner


haha tävlade i början av sommaren i bodybuilding och under min diet så var de ingen tjaffs om tider,detta är en myt. få i dig det du ska äta istället och rör på dig så går du ner i vikt.

Och som en annan sagt tidigare,kroppen ställer sig in på svält och iställer för att förbränningen blir effektivare så kommer kroppen istället lagra in maten och inte förbränna vid nästa måltid=inga resultat.

Men lyssna på honom han verkar ha koll på läget.