Forumet - gå ner i vikt

gå ner i vikt

979 0 2

okej, jag är 14 år, 1.64 men väger 57 kg. Jag vill gå ner i vikt men jag kan inte, ja äter för mycket och tränar för lite (3 ggr i veckan bara). Jag hinner inte så mycket mer eftersom jag ska hinna träffa mina kompisar och göra klart allt i skolan. Hjälp hur kan jag äta mindre och bättre mat och när är det ett bra tillfälle att träna?


moalindahl: okej, jag är 14 år, 1.64 men väger 57 kg. Jag vill gå ner i vikt men jag kan inte, ja äter för mycket och tränar för lite (3 ggr i veckan bara). Jag hinner inte så mycket mer eftersom jag ska hinna träffa mina kompisar och göra klart allt i skolan. Hjälp hur kan jag äta mindre och bättre mat och när är det ett bra tillfälle att träna?
Du kanske borde börja med att se att din kropp är fin precis som den är! Om du nu vill ha mer rutiner i ditt ätande och träning så ska du till att börja med börja med att äta, frukost, lunch, mellanmål och middag. För när du har rutin i ditt ätande så kommer du märka skillnad i din viktnedgång. Men innan du lägger upp rutiner så måste du se över din kost. Vad är som är dåligt för dig och din vikt? Äter du mycket kolhydrater och sötsaker? 
Då kanske du borde minsta på det och tänka om.. Och när det gäller din träning så tycker jag att 3 gånger per vecka är ändå helt okej! Om du vill öka upp träningen så lägg upp ett schema. 

Men kom ihåg, du måste ha dina rutiner som du följer och du måste strukturera upp din vardag! 
Lycka till! :)