Forumet - Gå ner i vikt utan anorexia?

Gå ner i vikt utan anorexia?

219 1 3

Det är så jag väger 50 kilo, men det är lite äcklande att jag ser tjock ut plus jag vill gå ner typ 15 kilo, men hur går man ner i vikt snabbt? Och jag vill inte ha anorexia eller nån annan jävla ätstörning som drabbar mitt liv  så att det blir ett helvete, men jag har försökt äta så lite jag kan men de går inte för jag går och småäter hela tiden. Förut spydde jag upp maten när ingen såg och först vägde jag 51 tror jag? och sen gick jag till sköterskan och då vägde jag 50. Finns det tips på hur man gör?

Börja träna och ät på fasta tider så blir det lättare att gå ner i vikt. Försök att göra maten till en social grej och räkna inte kalorier. Det dummaste du kan göra är iaf att börja gymma ifall du vill undvika anorexia. På gymmet är det mycket lättare att man går och jämför sig med andra kroppar än vid simträning exempelvis. Om du håller på med en sport jämför du dig istället med andras prestationer.

Det största problemet med anorexia är ju inte att du går ner i vikt heller. Det finns ju många överviktiga som har ätstörningar där de mår dåligt över att se sin spegelbild och har tvångsmässiga matvanor. Om du jobbar på de negativa tankarna istället kommer du må bättre än ifall du slavar med vikten, det går även mycket fortare att bli lyckligare på det viset :)

Lycka till!