Forumet - gå på iv?! o:

gå på iv?! o:

304 0 31
Inviduellt program. Man får välja kurser man ska gå för att få en enklare skolgång.
Extra undervisning i vissa ämnen.
Jag fick gå i en extra matte klass då jag har sjukt svårt för mattematik plus att jag är dyslektiker. Så vad det i alla fall för mig. Fråga skolans kurator så får du svar på hur det fungerar i den skolan DU går i.

Spana också in:

psykjävel:

Någon grymt gullig person som kan förklara?


Du får välja olika kurser baserat på vad du behöver lära dig och vad du klarar av. Se till att du kommer till en liten klass, för då kan du få den hjälp du behöver. IV-klasserna ska egentligen vara små, men på grund av de nedskärningar som görs på skolorna i dag, blir det stora klasser.

Lärarna vill gärna framställa det som att eleverna får chansen att ta igen det dem har missat i sina studier tidigare, men det är nog mycket skryt också. Jag har själv inte upplevt att IV skulle vara så bra som dem säger att det är. De flesta får dock den hjälp dem behöver, så du ska nog inte behöva oroa dig, om du har för avsikt att söka till IV.
En del läser på grundskolenivå i tre år, andra har massvis med praktik, en del skuggar program eller läser fristående gymnasiekurser och åter andra vill gå två program samtidigt (en i min skola gick sam och natur samtidigt!) och hamnar då på IV. Ytterligare varianter finns säkert, eftersom man ofta (/förhoppningsvis) kan individanpassa studierna.

Jag tillhör en av de som var behöriga till gymnasiet men ändå sökte till IV för att slippa stressa, och läser nu fristående, helt vanliga kurser, hittills 2-3 åt gången men från och med nästa vecka 4. Det tar längre tid, men huvudsaken är att man mår bra ^^
psykjävel:

Någon grymt gullig person som kan förklara?


massgrav:

kompis med alla lantsortsraggare

Som soldater kæmper vi for samme sag!


KKARIM:

Den enda som gjorde någon slags poäng i den här tråden var massgrav, det är bara lantisar som går där.


Ah men nää. Man kan vara inskriven på IV pga andra saker än dåliga betyg. Jag har bra betyg och ska nog skrivas in på IV så jag får prakticera detta året. IV är alltså tex bra om man inte hittat ngt bra gymnasium och bestämmer sig för att börja gymnasiet nästa år istället.

Sen är det nog inte bara lantisar som går där. Finns väl IV i storstäderna också? : p
Are you morbid:

Har sett många korkade uttalande från kkarim i andra trådar också, men han är 14 vad kan man förvänta sig?


Jaaaaa, jaaaaa[smile].

Are you morbid:

Iv är chill.


Ja, vi ser ju vad IV gör med språkförmågan och ordörrådet.

martin312:

jag e iaf inte förvånad


Inte jag heller.