Forumet - Gå upp i vikt av Pepsi Max, Cola Zero mm?

Gå upp i vikt av Pepsi Max, Cola Zero mm?

2528 0 19

Spana också in:

nej det blir man inte. det innehåller inget som kroppen kan ta upp energi av eller omvandla till fett. typ som att dricka vatten.

se dock upp för fanta "light" eller vad den heter. den marknadsför sig som en lightprodukt men innehåller fortfarande typ 25 kcal per dl. däremot cola zero/light, pepsi max, 7up light, och sprite zero, innehåller alla typ 1 kcal per 100g. dvs ganska försumbart och man kan dricka hur mycket man vill utan att bli tjock[cute]
Rådjuret:

Istället för socker är det väl konstgjorda sötningsmedel som är way värre.


nej man blir inte tjock av det sötningsmedlet, det smakar sött men innehåller ingen energi. det enda är att vissa har argumenterat att man blir mer sötsugen av det; eftersom att man känner smaken av socker men inte får i sig något socker, och därför börja tänka mer på socker, eller nåt.

jag har dock aldrig märkt av något sådant trots att jag i perioder är storkonsument av lightprdukter :$
novemberbarn:

Går man upp i vikt av light-drickor?


Inte av själva drycken, men man vänjer kroppen vid smaken av socker och får ett allmänt större sockersug. Eftersom socker är beroendeframkallande är risken stor att man börjar äta mer socker i övrigt, sen hör ju läsk ofta ihop med en i övrigt onyttig diet.

Lite beroende på vilket sötningsmedel som används finns en del andra debatterade biverkningar som överaktivitet och kognitiva störningar hos barn, experiment har även visat nedbrytning av mitokondrie-DNA och förhöjd risk för vissa typer av cancer..