Forumet - Gaddafi dödad!

Gaddafi dödad!

230 0 31
"Muammar Gaddafi är död, skjuten i huvudet under flykt från sin hemstad Sirte. En av hans söner ska också ha dödats i striderna."

Källa

Lite frågor ni kan diskutera.

Vad kommer hända i Libyen nu?

Var det rätt att döda honom istället för att fånga honom?

Är det här bra för hela arabvärlden?

Kommer det bli fred inom den snar framtid?

Vad tycker du?

ÄNDRAT 2011-10-20 18:22
Det återstår ju och se hur det hela utvecklar sig. Revolutionens iran började som ett simpelt studentuppror och slutade i en teokrati. Jag skulle väl kunna påstå att Libyen har ett bättre utgångsläge än vad andra länder i arab-världen har. Men det finns mycket som tyder på att muslimska brödrarskapet flyttar fram sina positioner som i flera andra länder nu.
Libyen kommer bli som före Gaddafi, Klanerna kommer fortsätta sina eviga konflikter, precis som dem alltid gjort.

Hade han blivit tillfångatagen och dömd hade ha ju troligtvis blivit avrättad så skillnaden är ju inte så stor.

Tror inte att det kommer bli ett dugg bättre ordning i arabvärlden, se bara på hur det gick för Egypten. En regim byts mot en ny.. visserligen inte en diktatur men en ledning som har lika höga tankar om demokrati.

fast jag vet inget.
Fett! Måste firas.

Jag tror att det till stor del kommer att bli en västerländsk lydstat a la Irak, men hellre det än en knäpp diktatur. Väst kommer definitivt att säkra sina intressen i regionen och försöka kontrollera den nya regimen. Förhoppningsvis har libyerna vett nog att skydda sina intressen gentemot både imperialism och mot den nya regimen.

Spana också in:

Han heter Khadaffi. Och jag tycker det är märkligt att varenda radiokanal pratat om det hela dan då de egentligen borde fokusera sig på det faktum att jorden går under imorgon. Men det kanske finns ett samband här, typ att Khadaffi är gud eller i maskopi med honom eller känner honom...en del av konspirationen villsäga!