Forumet - gamla fina bilar 40-90 tal

gamla fina bilar 40-90 tal

2173 0 15
Tråden har 15 svar. Sortera efter:
Ville gärna ha en silvergrå s70 när jag var 7-9 år. Det stod ofta sådana på parkeringen nära kiosken på mitt lantställe (de var väl nya då). De såg så häftiga ut tyckte jag. Bakdelen på dem såg lite ut som ett  argt ansikte minns jag. Tänk vilken fantasi man hade som barn.8kl74mdfo5th

Spana också in:

En bil som var relativt vanlig på svenska vägar på 60- och 70-talet var Citroën DS även kallad PADDAN. Knappast speciellt älskad av svenskarna och slumpades oftast bort begagnad. Idag har bilen blivit ett samlarobjekt och kostar i hyfsat skick från 50K kronor och uppåt. Ännu märkligare är det att den kostar dubbla beloppet i Frankrike. Fina objekt går idag på flera hundra tusen i Frankrike idag. Med unika med bilen var att den hade automatisk nivåreglering och gashydraulisk fjädring på både fram- och bakaxeln. Dessutom servohjälp för växling, koppling, styrning och bromsar, det senare med två separata bromskretsar och bromsskivor för framhjulen vilket var unikt på europeiska bilar på 60- och tidiga 70-talet.

citroends.jpg
Jag älskar gamla bilar trots att jag själv kör en SAAB 9-5 Aero Kombi helt original med 260hk.

Här är en bild på en gammal SAAB 93 Rally totalrenoverad till nyskick.
saab93.jpg


1957 Cadillac Eldorado Biarritz Cab
cadillaceldorado.jpg


1939 Oldsmobile Model 60 Cab - jag kommer att tänka på gamla gangsterbossen Al Capone  Mycket glad
oldsmobilemodel60.jpg


1970 Dodge Challenger Hemi Challenger R/T - OBS fabriksbyggd HEMI!
dodgechallenger.jpg
Mm beror på , om dom blir behandlade rätt . 
Även gamla jänkevrak kan ha sin charm.  Mycket glad

a_classy_wreck_cruising_by_elektronikfre
En Trabant 601 Estate. Årsmodell okänd. Vet bara att den tillverkades i relativt oförändrat skick mellan 1964 och 1990 i fd gamla Östtyskland. Kombin skulle jag inte själv tacka nej till.

Hur otroligt det än låter så byggde även Trabant en "rallyversion" som hette 800 RS mellan 1986 och 1988 med en 771 cm³ motor och 5-växlad låda.

trabant601estate.jpg
Ja faktiskt så har bilar från den gamla goda tiden lite mer av en "själ" ett bevis på kreativ design och ett hängivet hantverk. Dessa bilar kan vara likt ett konstverk som berättar en historia, de klenoderna går egentligen inte att jämför med något nytillverkad.