Forumet - Ganska deprimerad

Ganska deprimerad

1063 0 108
Det låter löjligt att skriva om och det känns som att jag ändå inte kommer kunna ändra på något genom att skriva ner saker och ting här men jag gör det ändå, känner ingen större lust till att göra något annat.

Jag ska börja med att förklara vad det är jag behöver hjlälp med (så man slipper läsa hela texten om man inte pallar): Jag känner mig deprimerad, dock olika mycket från dag till dag, och jag har känt såhär väldigt länge. Jag kan inte boka tid hos BUP eller gå till psykolog eller kurator, jag har inte tid med det (för mycket plugg) och jag vill inte att människorna i min omgivning ska veta om att jag är väldigt deprimerad.

Det känns som att det jag alltid kommer vara deprimerad, det är liksom en egenskap jag har - något som bygger upp min personlighet och mig själv som individ/person. Jag har drabbats av ångest och sådana nedstämda känslor som deprissioner sen jag var runt fem år, jag har alltid tänkt djupt inom allting vilket jag tror är som en slags grund till att jag ofta känner ångest och depp...
Jag är rädd för att bita ihop varje gång jag får en ångestattack för då kanske jag inte får ut min vrede och sorg osv. Jag vill däremot inte besöka psykolog, känner ingen vidare lust till det, ingen ork att ta tag i det eller erkänna för mina föräldrar som kommer reagera negativt på detta osv.

Jag känner att jag behöver prata av mig, inte skriva och låta någon annan läsa och hjälpa mig genom att kommunicera genom skrift, utan bara ha någon som orkar lyssna.
Jag pratar Väldigt mycket, jag älskar att diskutera och förklara (vilket jag är dålig på och det gör att mina förklaringar blir väldigt långa) men jag känner skuld mot personen som lyssnar ibland, jag känner mig extremt jobbig och då brukar jag stanna upp och avrunda min mening.
Jag har förlorat kontakt med många genom att ha tyckt synd om mig själv, och alla jag blir vän med förlorar jag till slut hur mycket jag än försöker anpassa mig och vara bra.
Jag har förlorat tron på att binda mig till människor, jag känner att jag älskar mig själv för mycket och därför har jag svårt för att tro att någon är bättre för mig än mig själv (svårt att förklara) men samtidigt känner jag mig hopplös och dålig och jag känner mig stressad vilket gör att jag tappar intresse för en massa saker. Jag hinner inte med något och jag orkar inte skriva mer för ingen kommer nog orka läsa mer :P

Jaja, min fråga är: Har ni några råd, hur kan jag göra - finns det något annat sätt att bli av med ångest/depressioner än att prata av sig?
Känner någon likadant? Har någon känt likadant?

Jag är så himla tacksam för alla sorters svar!
detberorpå:

Jaja, min fråga är: Har ni några råd, hur kan jag göra - finns det något annat sätt att bli av med ångest/depressioner än att prata av sig?


Gå till doktorn. De kan skriva ut antidepp och remittera till en kurator eller psykolog :3. Psykolog brukar det bli tal om först när medicinen börjat verka, och då har du antagligen en bättre inställning till det hela :3.

Spana också in:

Hampie:

De kan skriva ut antidepp och remittera till en kurator eller psykolog :3.


Det är skönt att vara hos en psykolog men jag är 14 år, snart 15, jag orkar inte sätta mig in i sådant. Jag har pratat medpsykologer förr och det har skapat en massa problem som förvärrat min ångest.
Tack ändå :)
Ending Jon:

Piller


Nej! Jag, liksom, min pappa är emot piller. Tyvärr. Tack ändå[smile]
Tickstart:

Ta inte ut nåt i förskott


Vad menar du[crazy]?
Du måste lära dig att hantera ångesten när den kommer. Det tar tid men när man väl har lärt sig att hantera den när den kommer så kan man minska eller helt undvika att få en ångest attack.
(Vet detta av egen erfarenhet..)

Och som många säger att medicinering är det enda man kan använda för att bli frisk vet inte att det finns annat. Pratar gärna med dig om flera saker man kan göra. Men helst inte här för det är alltid bra att prata om hur man själv gjorde osv och tycker inte att alla ska kunna läsa det. [smile]
tetrapack:

Och som många säger att medicinering är det enda man kan använda för att bli frisk vet inte att det finns annat. Pratar gärna med dig om flera saker man kan göra. Men helst inte här för det är alltid bra att prata om hur man själv gjorde osv och tycker inte att alla ska kunna läsa det.


Jag håller med dig, det är psykologi det gäller att hitta sin egna utväg istället för att gå på piller hela livet.
Du verkar snäll och smart[smile] tack![bigsmile]Ricochet:

Medicinering = sockerpiller enligt min erfarenhet.


Tack för tipser men jag tror tyvärr inte på att det är den enda utvägen[sad]
quote=Tickstart]You are hereby blessed by Tickstart


Tack, jag känner mig välkommen[bigsmile]
Hampie:

Du kommer inte läka av dig själv, och medicinering och terapi är det enda som finns att tillgå.


Förstår det och tack
men jag tror inte på sådant, känner många som går på piller som fortfarande är störda i huvudet.
man ska egentligen inte behöva gå på piller för att må bra, man får kämpa men jag behöver hjälp av medmänniskor - inte kemikalier och tabletter. tack ändå[smile]!

Erkowich:

Verkar vara typ tabu att vara nedstämd/deprimerad, för både dig och folk runtomkring dig xD


Äh, se det hur du vill[crazy]
Erkowich:

Någon som känner sig instängd?

Kanske bara så att du behöver prata med någon, serious talk menar jag då. ?


Jag känner mig jävligt instängd och jag har svårt för att lita på människor och eller visa vem jag är.
Aa det är så men det är svårt att fixa i nuläget så jag vände mig till er för att fråga om det finns andra alternativ än piller och serious talk[smile]